Travel Secrets

Ίος: Γιατί να την επισκεφθείτε τον Σεπτέμβριο

Ίος: Γιατί να την επισκεφθείτε τον Σεπτέμβριο

Cover photo: haylsa

Η Ίος μας αποκαλύπτει την πιο ήσυχη και γοητευτική πλευρά της και μας δίνει πολλούς λόγους να την ξανά-ανακαλύψουμε τον Σεπτέμβριο, όταν η party διάθεση έχει δώσει τη θέση της στην ηρεμία και τη χαλάρωση.

Μια Χώρα μαγική

Χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο πάνω από το Γιαλό, το λιμάνι της Ίου, η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού και έχει κηρυχθεί διατηρητέα ως ένα από τα καλύτερα δείγματα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Ανυπέρβλητα γραφική, γεμάτη πανέμορφα σοκάκια, στιγάδια (στεγασμένα δρομάκια), πλακόστρωτα στενά, κάτασπρα σπιτάκια, μικρές πλατείες και 12 ανεμόμυλους, η Χώρα της Ίου μας μυεί στην αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά.

Παραδεισένιες παραλίες

Οι περισσότερες από 35 παραδεισένιες παραλίες της με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά δικαιωματικά βάζουν την Ίο στο top-10 των νησιών με τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Απολαύστε τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του πολυβραβευμένου Μυλοπότα, όταν οι περισσότεροι τουρίστες έχουν επιστρέψει στην πόλη. Ανακαλύψτε επίσης την Αγία Θεοδότη, την Ψάθη και το Μαγγανάρι.

Αξιοθέατα με θέα

Photo: haylsa

Επισκεφθείτε τη γραφική Παναγιά Γκρεμιώτισσα, που είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού, στο υψηλότερο σημείο της Χώρας και να ατενίσετε τη θέα στο Αιγαίο αλλά και να θαυμάσετε το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού. Ανηφορίζοντας προς το λόφο ανατολικά της Χώρας, θα συναντήσετε ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Ίου: τους παλιούς ασπρισμένους ανεμόμυλους, και καταλήγουμε στο Ανοικτό Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής από πέτρα και μάρμαρο, χτισμένο σε μια από τις αγαπημένες τοποθεσίες του ποιητή με καταπληκτική θέα. 

Διαμονή πολλών αστέρων

Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από την παραλία του Μυλοπότα, το Ios Palace Hotel & Spa μας δίνει ακόμα έναν λόγο να επισκεφθούμε το νησί του Ομήρου τον Σεπτέμβριο. Εδώ, ανακαλύπτουμε τη δική μας όαση διαμονής σε ένα από τα 60 minimal δωμάτια και σουίτες, που σέβονται απόλυτα τη λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, και αφηνόμαστε στον «ζωντανό» λόγο ποιητών στους τοίχους τους. Στη συνέχεια, αφού βουτήξουμε σε μία από τις τρεις πανέμορφες πισίνες του ξενοδοχείου, απολαμβάνουμε ένα δροσιστικό cocktail στο Margarita Bar και καλύπτουμε τις γευστικές μας αναζητήσεις στο εστιατόριο Tomatini. Τέλος, δεν παραλείπουμε φυσικά να απολαύσουμε το spa με την πιο συγκλονιστική θέα των Κυκλάδων, με θεραπείες από τη Holmes Place, αλλά και να γυμναστούμε υπό την καθοδήγηση των προπονητών της Holmes Place.

Απολαύστε ονειρεμένες διακοπές Σεπτεμβρίου στο Ios Palace Hotel & Spa.

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Πρωινό Αμερικάνικου τύπου σε μπουφέ
  • Δωρεάν μεταφορά από και προς το λιμάνι κατά την άφιξη και την αναχώρηση
  • Δωρεάν Wi-Fi
  • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου


Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή