Travel Secrets

Κέρκυρα: Η αρχόντισσα του Ιονίου

Κέρκυρα: Η αρχόντισσα του Ιονίου

Ένα πολύμορφο μωσαϊκό μύθων, ιστορίας και πολιτισμών, που καθρεφτίζεται στα γραφικά καντούνια του ιστορικού κέντρου, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τα πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα, τις παραλίες μοναδικής ομορφιάς και την εκλεκτή παραδοσιακή γαστρονομία. Η Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, είναι ταυτισμένη ως το πιο αρχοντικό νησί του Ιονίου και υπόσχεται να σας μυήσει σε εικόνες, χρώματα, αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. Από τις πολύχρωμες μπουγάδες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια σας κάνοντας βόλτα στη γραφική πόλη, ένα μνημείο από μόνη της, τις μελωδικές νότες της Φιλαρμονικής και την περιπλάνηση ανάμεσα στις τοξωτές στοές στο Λιστόν, έως την καταπράσινη φύση που σχεδόν αγγίζει τις πανέμορφες χρυσές παραλίες, αλλά και τη γεύση του κουμκουάτ και της λαχταριστής παστιτσάδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κέρκυρα θα σας σαγηνεύσει.

Πόλη

Μια από τις ομορφότερες νησιωτικές πρωτεύουσες του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η Πόλη της Κέρκυρας αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα αληθινό στολίδι που ψιθυρίζει στον επισκέπτη την πλούσια ιστορία του σε κάθε του γωνιά. Εδώ, διαφαίνεται η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες, από τα δύο ενετικά φρούρια, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα του 16ου αιώνα, τη Σπιανάδα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την πανέμορφη καθολική μητρόπολη του Σαν Τζιάκομο, το μεσαιωνικό Καμπιέλο και το επιβλητικό ανάκτορο Μον Ρεπό. Οι ατέλειωτες βόλτες ανάμεσα στα στενά «καντούνια» της ιστορικής πόλης είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος να την ανακαλύψετε. Αφού περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά σοκάκια και θαυμάσετε τα εντυπωσιακά κτίρια μεσαιωνικής και ενετικής αρχιτεκτονικής, όλοι οι δρόμοι θα σας οδηγήσουν στο Λιστόν, για τον πιο απολαυστικό, κοσμικό καφέ της ημέρας.

Αξιοθέατα

Από το Κανόνι και το Ποντικονήσι, το Παλαιό και το νέο Φρούριο, το πανέμορφο Δημαρχείο, τη Σπιανάδα, το Λιστόν και το Μον Ρεπό, που βρίσκονται στην Πόλη, ως το παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ, Αχίλλειον, το πέτρινο ενετικό χωριό της Παλιάς Περίθειας που εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από την Κασσιόπη και το παρατηρητήριο του Κάιζερ στον Πέλεκα, το νησί των Φαιάκων προσφέρει στους ταξιδιώτους πολλούς λόγους να το επισκεφθούν ξανά και ξανά, μέσα από τα διάσημα αξιοθέατά του.

Παραλίες

Κοσμοπολίτικες ή απομονωμένες, με χρυσή άμμο και πράσινο που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα ή στρωμένες με πεντακάθαρο βότσαλο, ιδανικές για θαλάσσια σπορ ή κατάλληλες για οικογένειες, οι παραλίες που στολίζουν τα 217 χλμ. ακτογραμμής της Κέρκυρας μαγεύουν τους επισκέπτες με τα καταγάλανα νερά τους και με την καρτποσταλική ομορφιά τους. Βουτήξτε στα γαλαζοπράσινα νερά της κοσμικής Γλυφάδας, μη χάσετε τη διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά και το καταπράσινο τοπίο της, Παλαιοκαστρίτσα, επισκεφθείτε το οργανωμένο Σιδάρι αλλά και το φημισμένο Canal d’amour για να βρείτε τον έρωτά σας, τις βοτσαλωτές Μπενίτσες και τη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία Αυλάκι, γνωστή για την άγρια ομορφιά της. 

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στην Κέρκυρα, επιλέξτε το ξενοδοχείο Bella Mare Hotel, που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη γαλήνια ατμόσφαιρα και την ομορφιά του τοπίου με τις πολυτελείς εγκαταστάσεις, τις πλήρως ανακαινισμένες επιλογές διαμονής και την αυθεντική φιλοξενία.  Περιτριγυρισμένο από ένα μαγευτικό σκηνικό και κυριολεκτικά βουτηγμένο στο πράσινο, το Bella Mare Hotel βρίσκεται σε μια τοποθεσία μοναδικής ομορφιάς στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία Αυλάκι, με υπέροχη πανοραμική θέα στο πράσινο Κέρκυρας και τα τυρκουάζ νερά του Ιονίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή