Travel Secrets

Τήνος: Τα χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε

Τήνος: Τα χωριά που πρέπει να επισκεφθείτε

Μπορεί το λιμάνι να είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης όταν καταφθάνει στην Τήνο, ωστόσο η πραγματική μαγεία του κυκλαδίτικου νησιού βρίσκεται στα χωριά του. Επισκεφθείτε τα ένα προς ένα για να γνωρίσετε την πιο αυθεντική πλευρά της Τήνου.

Καρδιανή

Photo: tinos.gr

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Τήνου με υπέροχα σπίτια, λουλουδιασμένες αυλές, πλακόστρωτους δρόμους, γραφικά σοκάκια και μοναδική θέα προς τη θάλασσα.

Βώλαξ

Photo: tinos.gr

Εδώ θα θαυμάσετε ένα μοναδικό στον κόσμο τοπίο-φαινόμενο που αποτελεί ένα εδαφολογικό παράδοξο. Διάσπαρτοι στρογγυλοί βράχοι ανάμεσα σε άγονο έδαφος συνθέτουν ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο, μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

Πύργος

Photo: tinos.gr

Ο Πύργος είναι το πιο φημισμένο χωριό του νησιού, όντας και το μεγαλύτερο και αποτελεί όχι μόνο το ομορφότερο χωριό της Τήνου, αλλά και ένα από τα ομορφότερα των Κυκλάδων. Εδώ θα έχετει την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης. Επίσης, μη χάσετε το Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά, το νεκροταφείο με τα μαρμάρινα αριστουργήματα καθώς και το μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών.

Υστέρνια

Photo: tinos.gr

Επισκεφθείτε τα Υστέρνια για να περπατήσετε στα μαρμαρόστρωτα δρομάκια, να θαυμάσετε τις καμέρες και τα υπέροχα δίπατα σπίτια. Εδώ επίσης θα απολαύσετε υπέροχη θέα στη Σύρο.

Ταραμπάδος

Στον Ταραμπάδο θα θαυμάσετε τους διάσημους περιστερώνες του νησιού, που αποτελούν αναλλοίωτα δείγματα της τοπικής λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Καλλονή

Στο καταπράσινο χωριό στην άκρη του Λιβαδιού, θα βρείτε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Τήνου, αυτή του Αγίου Ζαχαρία και θα κάνετε βόλτα ανάμεσα στις λουλουδιασμένες αυλές των σπιτιών.

Τριαντάρος

Photo: tinos.gr

Χτισμένος στην πλαγιά του Κορφοβουνίου, από τον Τριαντάρο μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο Αιγαίο, καθώς και τα πανέμορφα αμφιθεατρικά χτισμένα σπίτια του.  

Δυο Χωριά

Περπατήστε στα στενά δρομάκια και θαυμάστε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των σπιτών, στο χωριό που θεωρείται «μπαλκόνι» της Τήνου, καθώς από τη μεγάλη του πλατεία προσφέρει θέα στο Αιγαίο και τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων.

Αρνάδος

Photo: tinos.gr

Γραφικό χωριό γνωστό για τις μεσαιωνικής εποχής καμάρες του και τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια του. Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού Κεχροβούνι σε απόσταση 7 χλμ. από τη Χώρα της Τήνου.

Τριπόταμος

Photo: tinos.gr

Χτισμένο στους πρόποδες του Ξώμβουργου, το χωριό Τριπόταμος είναι από τα αρχαιότερα χωριά της Τήνου, με στοές, καμάρες και πλακόστρωτα δρομάκια.

Κτικάδος

Παραδοσιακό χωριό που προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο. Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια και θαυμάστε τις καμάρες, καθώς και το καμπαναριό της εκκλησίας του Τίμιου Σταυρού στην είσοδο του χωριού.

Φαλατάδος

Χτισμένο αμφιθεατρικά απέναντι από το Κεχροβούνι, ο Φαλατάδος χρονολογείται από το 1400. Θαυμάστε τη μαρμάρινη εκκλησία του Άη Γιάννη και την πανέμορφη πλατεία της Μεγαλόχωρης.

Αγάπη

Στο χωριό Αγάπη θα αντικρίσετε ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ομορφιά στους πλακόστρωτους δρόμους, τις υπέροχες καμάρες, τα όμορφα σπίτια, καθώς και το παραδοσιακό πηγάδι.

Διαμονή

Απολαύστε αξέχαστες πολυτελείς διακοπές στην Τήνο και τις ιδιωτικές βίλες Diles & Rinies. Η άφιξή σας σε αυτές θα σας καλωσορίσει σε έναν κόσμο χαλάρωσης, ποιοτικής διαμονής και αισθητικής, με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου. 


 Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest    

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή