Travel Secrets

Κάστρο των Ιπποτών: Ένα από τα πιο επιβλητικά κάστρα του Αιγαίου στην Κω

Κάστρο των Ιπποτών: Ένα από τα πιο επιβλητικά κάστρα του Αιγαίου στην Κω

Photo by melaniemartinsblog

Ένα από τα πιο επιβλητικά κάστρα στο Αιγαίο βρίσκεται στην πόλη της Κω. Χτισμένο από τους Ιωαννίτες ιππότες στα τέλη του 14ου αιώνα π. Χ, το Κάστρο της Νερατζιάς ή Κάστρο των Ιπποτών αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης της Κω, που μας μυεί στη σημαντική ιστορία του νησιού.

Το κάστρο της Κω αποτελεί το σημαντικότερο σκέλος της ιπποτικής οχύρωσης που κατασκεύασαν οι Ιωαννίτες ιππότες, ενώ η ονομασία του ως Κάστρο Νεραντζιάς οφείλεται στο γεγονός ότι στις αρχές του 15ου αιώνα, η Κως φυτεύτηκε με νεραντζιές και λεμονιές.

Photo by kos.gr

Το κάστρο αποτελείται από δύο οχυρωμένους περιβόλους, τους οποίους χωρίζει μια φαρδιά τάφρος, ενώ οι γωνίες του πλαισιώνονται από τέσσερις ψηλούς πύργους.

Το κάστρο της Νερατζιάς μαζί με το κάστρο στην απένταντι ακτή στο Μποντρούμ έλεγχαν το θαλάσσιο πέρασμα προς τους Άγιους Τόπους κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών.

Για το χτίσιμο του κάστρου χρησιμοποιήθηκαν πολλά αρχιτεκτονικά μέλη από την αρχαία πόλη της Κω και το Ασκληπιείο.

Για τη διαμονή σας στην Κω, επιλέξτε το Aqua Blu Boutique Hotel + Spa, ένα από τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας για το 2016, που βραβεύτηκε για το spa του ως το καλύτερο Luxury Boutique Spa της Ευρώπης στα World Luxury Spa Awards.

 

 Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest    

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή