Travel Secrets

Οι καλύτερες παραλίες της Κω

Οι καλύτερες παραλίες της Κω

Η Κως, το νησί με τις περισσότερες παραλίες σε σύγκριση με το μήκος της ακτογραμμής της σε όλη τη Μεσόγειο, διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες για όλα τα γούστα· μικρές ή μεγάλες, με άμμο ή με βότσαλα, ήσυχες ή κοσμοπολίτικες, οργανωμένες ή μη, στην Κω θα βρείτε τον καλοκαιρινό σας παράδεισο! Καλές βουτιές!

Λάμπη

Σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, η παραλία της Λάμπης είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες οργανωμένες παραλίες του νησιού με 1 χλμ αμμουδιάς και πράσινο. Προσφέρει πεντακάθαρα νερά (έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία) αλλά και πολλαπλές επιλογές διασκέδασης και θαλάσσιων σπορ όπως beach bars, εγκαταστάσεις beach volley και κέντρα water sports. Στα συν είναι ότι η Λάμπη είναι προσβάσιμη και με το ποδήλατό σας μέσω του ποδηλατόδρομου που βρίσκεται στην παραλιακή πλευρά της Κω.

Paradise

Photo by kos.gr

Ένας πραγματικά επίγειος παράδεισος στην περιοχή Κέφαλος, η παραλία Paradise διαθέτει μια αμμουδιά 6 χιλιομέτρων και κρυστάλλινα νερά, ενώ στολίζεται από κέδρους που σχεδόν φτάνουν στη θάλασσα. Πανέμορφη και οργανωμένη, εκεί μπορείτε να κάνετε δροσιστικές βουτιές, να επιδοθείτε σε water sports αλλά και να απολαύσετε φρεσκότατα ψάρια στις κοντινές ταβέρνες με φόντο ένα πραγματικά παραδεισένιο τοπίο.

Άγιος Στέφανος

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Κεφάλου, ο Άγιος Στέφανος είναι μια πανέμορφη παραλία, πιθανότητα μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες του νησιού, στην οποία μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, αλλά και θαλάσσια σπορ, ενώ θαυμάζετε τα ερείπια παλαιοχριστιανικών ναών, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από τη θάλασσα. Απέναντι από την παραλία βρίσκεται το νησάκι Καστρί, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Θερμά

Photo by kos.gr

Στα Θερμά που βρίσκονται σε απόσταση 13 χλμ από την Κω θα απολαύσετε ένα μπάνιο-πραγματική εμπειρία spa σε ένα τοπίο μοναδικής άγριας ομορφιάς. Βουτήξτε στα ιαματικά νερά θερμοκρασίας 30-50 βαθμών Κελσίου της μικρής λίμνης που σχηματίζεται στο μπροστινό μέρος της παραλίας, στην οποία αναβλύζουν θερμές πηγές και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία ιαματικών λουτρών!

Μαστιχάρι

Photo by kos.gr

Παραλία με ομορφιά εξωτική, το Μαστιχάρι είναι ιδανικό για οργανωμένα θαλάσσια σπορ, όπως wind surfing και kite surfing. Αν προτιμάτε τις ανέσεις, διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αν σας αρέσει η ησυχία, μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο έως τη δύση του ήλιου για να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Βρίσκεται σε απόσταση 22 χλμ. δυτικά της Κω, κοντά στην Αντιμάχεια. 

Τιγκάκι

Photo by kos.gr

11 χλμ. μακρυά από την πόλη της Κω, η παραλία Τιγκάκι εκτείνεται σε 10 χλμ. και προσφέρει χρυσή άμμο και ρηχά νερά, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα φιλόξενη για μικρά παιδιά. Παράλληλα, είναι ιδανική και για τους λάτρεις του surfing, χάρις στα κύματα που δημιουργούνται στα ανοιχτά της. Επιπλέον, διαθέτει πολλαπλές επιλογές για φαγητό, καφέ και ποτό. 

Χελώνα

Photo by kos.gr

Σε απόσταση 4 χλμ μακρυά από την Καρδάμαινα, η Χελώνα, με τη χρυσή της άμμο και τα κρυστάλλινα νερά της αποτελεί μια μοναδικής ομορφιάς παραλία της Κω που αξίζει μια επίσκεψη. Είναι στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένη, ενώ διαθέτει και χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο. Μετά το μπάνιο σας απολαύστε νόστιμο φαγητό σε ένα από τα πολλά εστιατόρια. 

Για ατέλειωτες βουτιές στις υπέροχες παραλίες της Κω, επιλέξτε το εκπληκτικό ξενοδοχείο Aqua Blu Boutique Hotel + Spa, που βρίσκεται στην παραλία της Λάμπης, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης. 

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest   

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή