Travel Secrets

Μουσικό ταξίδι στη Ζήρεια για το τέλος του καλοκαιριού

Μουσικό ταξίδι στη Ζήρεια για το τέλος του καλοκαιριού

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου (24-26), ανηφορίζουμε στην πανέμορφη διαδρομή από το Ξυλόκαστρο προς τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας κι ακόμα πιο πάνω στο θεϊκό οροπέδιο της Ζήρειας, για το πιο high και ανοιχτό πάρτι του καλοκαιριού, το Ziria Music Festival 2017.

Κάποιοι είναι ακόμη διακοπές, άλλοι έχουν γυρίσει και ψάχνουν μανιωδώς αφορμή και ευκαιρία να αποδράσουν ξανά έστω και λίγο. Για όσους χόρτασαν μπάνια, αγαπούν τη μουσική και είναι ανοιχτοί σε μια αυγουστιάτικη ορεινή απόδραση για να γράψουν τον επίλογο του καλοκαιριού, η Ζήρεια, στη νοτιοανατολική πλευρά του Νομού Κορινθίας, τους περιμένει με μια μαραθώνια non stop μουσική γιορτή με τρεις σκηνές, open, in και after, από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το πρωί, με φανταστικές μπάντες και παραγωγούς, με μοναδικές εναλλακτικές δραστηριότητες, φιλική για όλες τις ηλικίες, παιδιά και σκυλιά!

Η Ζήρεια, γνωστή και ως Κυλλήνη, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ελληνικά βουνά που έχει οκτώ κορυφές πάνω από 2.000 μέτρα, και είναι ό,τι πρέπει για να φιλοξενήσει ένα μουσικό φεστιβάλ, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ζήσετε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, κατασκήνωση, μοναδικές εναλλακτικές δραστηριότητες, όλα ελεύθερα!

Όσον αφορά τη μουσική, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στον χώρο, από την αρχαία ελληνική μουσική έως τη σύγχρονη ροκ και ηλεκτρονική και από τη Θράκη έως την Κρήτη και την Αφρική. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν από είκοσι πέντε κορυφαίες μπάντες, από διάφορα είδη της ανεξάρτητης σκηνής, djs και μουσικούς παραγωγοούς: ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC (Thrax Punks) / Void Droid / Puta Volcano / Planet of Zeus /Space Blanket / Petros Floorfiller Kozakos / Nikolas Gale / Molimo / Black Athena και Negros Tou Moria / Les SkartOi/ The Big Nose Attack /1000mods / Southern Psych Groove / Kafka Takes Notes / Alex Dante /Bump trio / "Συν-αυλία" / Dr. Albert Flipout's one CAN band - aka Mickey Pantelous - / Holy Monitor / A Victim Of Society / Whereswilder / Sleepin Pillow / Balothizer / SUPERSAN / CAYETANO. Το πρόγραμμα είναι μαραθώνιο αλλά έτσι δομημένο, ώστε όσοι δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν στο τριήμερο, όποια μουσική και αν ακούνε, να μπορούν να βρουν δυο μέρες, μια ή ακόμη ένα τετράωρο του φετινού φεστιβάλ που να τους αφορά.



Πέρα από τη μουσική, όμως, οι εναλλακτικές δραστηριότητες όχι απλώς δεν θα λείψουν, αλλά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο τριήμερο αυτό. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει δυνατότητα για:
• Οργανωμένη κατάβαση στο Σπήλαιο με τον ΣΠΕΛΕΟ - SPELEO.
• Οργανωμένη πεζοπορία στο Δάσος με τον ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ.
• "Συν-αυλία" και παρουσίαση αρχαίων οργάνων, όπου η λύρα του Ερμή, το αρχαιότερο έγχορδο μουσικό όργανο, θα ακουστεί ξανά στον τόπο που γεννήθηκε!
• Σεμινάριο γιόγκα μαζί με βασικές αρχές συγκέντρωσης και διαλογισμού με τον Τάσο Σχοινά
• Ανοιχτό μάθημα Tai Chi από τη Σχολή παραδοσιακών κινέζικων τεχνών «Γερανία»
• Επίδειξη WUDANG KUNG FU και Tai Chi από την Σχολή Παραδοσιακών Κινεζικών Τεχνών Γερανία με τις ομάδες Λουτρακίου, Κιάτου και Κορίνθου
• Ξεχωριστά σημαντική θα είναι η μεγάλη συνεύρεση πολλών γνωστών μουσικών των μπλουζ σε ιδιαίτερο event στο Σαλέ την Παρασκευή 14:00 - 17:00!

Όπως πάντα, η διοργάνωση είναι συμμετοχική. Πραγματοποιείται με την στήριξη του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας, πολλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, ξενοδόχων και εστιατόρων των Τρικάλων, φίλων και εθελοντών.

Tips
• Μην ξεχάσετε να πάρετε ζεστά ρούχα, κλειστά παπούτσια και καλό μπουφάν
και εφόσον διανυκτερεύσετε στο βουνό (προτείνεται!), υπνόσακο και σκηνή.
• Για τα πρωινά σας, η περιοχή προσφέρεται για υπέροχες βόλτες στα Τρίκαλα, στην Καρυά και στις πανέμορφες γύρω περιοχές ή για μπάνιο στον Πευκιά στο Ξυλόκαστρο ή στη λίμνη Δόξα.

Πώς θα φτάσετε:
Aπό την Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών βγαίνετε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα και αμέσως συνεχίζετε για Τρίκαλα. Περνάτε τα Τρίκαλα και συνεχίζετε προς το Αθλητικό Kέντρο Ζήρειας. Όλοι οι δρόμοι είναι πολύ καλοί όπως και η οδική σήμανση.

Info και αναλυτικό πρόγραμμα:
http://www.ziriafestival.gr/

Πηγή: www.clickatlife.gr

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή