Travel Secrets

Το πιο περίεργο και τρομακτικό ξενοδοχείο στον κόσμο

Το πιο περίεργο και τρομακτικό ξενοδοχείο στον κόσμο

Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού Grandes Jorasses στις Άλπεις και σε υψόμετρο 3.000 μέτρων…Σαφώς, δεν είναι τυχαίο ότι απευθύνεται μόνο στους τολμηρούς.

Το πρωτότυπο και υπερμοντέρνο αυτό κατάλυμα αντικατέστησε μια ξύλινη καλύβα που είχε χτιστεί στο σημείο το 1948. Παίρνει, δε, το όνομά του από τον ξακουστό Ιταλό ορειβάτη Guisto Gervasutti που πρώτος κατάφερε να προσεγγίσει την ομώνυμη οροσειρά που είναι από τις πιο επικίνδυνες ανάμεσα στις Ιταλικές και Γαλλικές Άλπεις.  

Έχει το σχήμα σωλήνα και είναι χρωματισμένο σε έντονο ασπρο-κόκκινο για να εντοπίζεται ευκολότερα από πολύ μακριά και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Φιλοξενεί έως 12 ορειβάτες είτε βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, είτε έχουν κάνει κράτηση μέσω ίντερνετ για 30 ευρώ τη βραδιά! 

Λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και διαθέτει ακόμα και σύνδεση στο διαδίκτυο για την ενημέρωση των καιρικών συνθηκών σε πραγματικό χρόνο. Στο περίεργο αυτό ξενοδοχείο θα κοιμηθούμε σε ξύλινα κρεβάτια και θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα στον παγετώνα Fribouze από το σαλόνι. Υπάρχουν επίσης κουζίνα, τραπεζαρία και χημική τουαλέτα.  

Η κατασκευή του ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού ουσιαστικά κρέμεται από τον τρομακτικό γκρεμό. Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν στο σημείο με ελικόπτερα και το κόστος του ξεπέρασε τα 250,000 ευρώ

Από: Εύα Κανελλοπούλου

 
 

επιστροφή