Travel Secrets

Το Spetses Classic Yacht Regatta ανοίγει πανιά και φέτος στις Σπέτσες

Το Spetses Classic Yacht Regatta ανοίγει πανιά και φέτος στις Σπέτσες

Το Spetses Classic Yacht Regatta, το μοναδικό τετραήμερο event που διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του εμβληματικού ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel, στο πανέμορφο νησί των Σπετσών, «ανοίγει πανιά» και φέτος από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου. 

Με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό του Ποσειδωνίου και του Αργοσαρωνικού κόλπου, μια σειρά από κλασσικά σκάφη Παραδοσιακά Καΐκια, Λατίνια και Σκάφη κατηγορίας Dragon συνθέτουν μια εξαιρετική παρέλαση κομψότητας με πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και του υγιούς συναγωνισμού. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα.

Απέχοντας μόλις 54 ναυτικά μίλια από την Αθήνα, οι Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού, με τη ναυτική παράδοση, την πολυσήμαντη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον Διεθνή Αγώνα Κλασσικών Σκαφών και Παραδοσιακών Καϊκιών.

Οι συνθήκες ιστιοπλοΐας που επικρατούν είναι ιδανικές. Ο άνεμος είναι αξιόπιστος και ενισχυμένος από τα ρεύματα αέρος στην ξηρά, ενώ δημιουργεί τον περίφημο «μπουκαδούρα», ο οποίος εξασφαλίζει την ανάπτυξη ταχύτητας στα σκάφη, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνιστούν στα ήσυχα νερά κλειστού κόλπου.

Ζήστε τη μοναδική εμπειρία της Κλασικής Ρεγκάτας των Σπετσών, απολαμβάνοντας τη μοναδική φιλοξενία του Poseidonion Grand Hotel. Σε ένα διατηρητέο επιβλητικό κτίριο σπάνιας ομορφιάς, που θυμίζει τα πολυτελή grand hotels της Κυανής Ακτής, το Poseidonion Grand Hotel, στο λιμάνι της Ντάπιας, σας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Στα διαχρονικής ομορφιάς δωμάτια και σουίτες του, η φιλοξενία και η πολυτέλεια επαναπροσδιορίζονται, ενώ τα εστιατόρια του ξενοδοχείου προσφέρουν την πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία των Σπετσών. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή