Travel Secrets

Φουτουριστικά ξενοδοχεία που μας αφήνουν…άφωνους!

Φουτουριστικά ξενοδοχεία που μας αφήνουν…άφωνους!

Έρευνες επί ερευνών πραγματοποιούνται σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις του τουρισμού αλλά και για τα φουτουριστικά ξενοδοχεία με οικολογική συνείδηση… 

Λίαν συντόμως ο τουρισμός θα αναδειχθεί η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανία στον κόσμο, υποσκελίζοντας την βιομηχανία όπλων, πετρελαίου, τσιγάρων και αλκοόλ. Αυτά είναι θετικά νέα, όπως και ότι η τουριστική βιομηχανία του μέλλοντος θα αποκτήσει μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση βραβεύοντας τα ξενοδοχεία με τις περισσότερες ανέσεις που θα προκαλούν τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

Στα αρνητικά των ερευνών, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι, λόγω της παγκοσμιοποίησης, όλο και περισσότερες χώρες θα μοιάζουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι τουρίστες του 21ου αιώνα να μηνεκπλήσσονται από τίποτα.  

Επί της παρούσης τα αρχιτεκτονικά σχέδια και οι μακέτες των φουτουριστικών ξενοδοχείων, μας αφήνουν πραγματικά άφωνους! Όπως το Waterworld στην Κίνα που θα διαθέτει 400 πολυτελή δωμάτια και υποβρύχια guest rooms σε απόλυτη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Ή η αλυσίδα Oil Rig Hotels η οποία θα αναλαμβάνει να μετατρέπει παλιές πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου σε πολυτελή resorts στα οποία θα μπορούν να πλησιάζουν άνετα τα κρουαζιερόπλοια.

Τι να πρωτοπούμε και για το Water Discus Hotel που έχει προταθεί για το Ντουμπάι και θα αντέχει ακόμα και στο πιο ισχυρό τσουνάμι? 

Όμως...οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι ο τουρίστας του μέλλοντος θα αναζητά ευκαιρίες να ξεφύγει από τη μάστιγα του hitech πολιτισμού του μέλλοντος, αναζητώντας δηλαδή το «υπανάπτυκτο» και την περιπέτεια που θα τον μεταφέρει πίσω στα "παλιά καλά χρόνια"…Μήπως αυτό οφείλει να βάλει σε σκέψη τις μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και σχεδιασμού? Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Από: Εύα Κανελλοπούλου

 
 

επιστροφή