Travel Secrets

«Ταξίδι»...Όταν στο μυαλό ηχεί μόνο μια λέξη, ένα βιβλίο αρκεί για νέες περιπέτειες

«Ταξίδι»...Όταν στο μυαλό ηχεί μόνο μια λέξη, ένα βιβλίο αρκεί για νέες περιπέτειες

Είτε ταξιδεύετε ήδη, είτε ονειρεύεστε τον επόμενο προορισμό σας ή ακόμα και αν γυρίσατε πρόσφατα από ένα ταξίδι που σας γοήτευσε και θέλετε κι’ άλλο...ένα βιβλίο αρκεί για εκ νέου πυροδότηση της φαντασίας σας προς νέες επικές περιπέτειες!

 

Επιλέξαμε 4 τίτλους βιβλίων που πραγματικά θα σας βάλουν σε διάθεση προγραμματισμού.

1. «Αξέχαστοι περίπατοι που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας» των Steve Watkins & Claire Jones (Εκδόσεις Ορφέας, 2008). Το βιβλίο αυτό ανακαλύπτει και περιγράφει τους 30 πιο εντυπωσιακούς περιπάτους στον κόσμο και περιέχει καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό που καλύπτει από αστικούς περιπάτους, μέχρι απαιτητικούς περιπάτους στην άγρια φύση.

2. « Ένας Χρόνος στον Κόσμο» της Frances Mayes (Εκδόσεις Broadway, 2007).  Ένα βιβλίο που περιγράφει τη γοητεία μιας διαδρομής στην Ευρώπη και κοιτά την αρχιτεκτονική της, την ιστορία, τα τοπία και τα φαγητά της. Τόπος αναχώρησης η Τοσκάνη και περιπέτεια στην Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, τη Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα και Βόρεια Αφρική.   

3. «Τετράδια από το ταξίδι στην Κίνα» του Roland Barthes. (Εκδόσεις Πατάκης, 2012). Συγκροτεί τα ταξίδια του συγγραφέα στην Κίνα την δεκαετία του 70 με βλέμμα ευαίσθητο στις λεπτομέρειες, τα χρώματα, τα τοπία και τα μικρογεγονότα της καθημερινότητας σε μια χώρα μακρινή. 

4. «O γύρος του κόσμου σε 80 χώρες. Ταξίδια στις πέντε ηπείρους» της Εύης Δημητριάδου. (Εκδόσεις Αιώρα, 2010). Η σύγχρονη Φιλέας Φογκ ταξιδεύει σε πέντε ηπείρους μέσα από το προσωπικό της σεργιάνι στην ιστορία, τη γεωγραφία, τα αξιοθέατα, τον τρόπο ζωής, τις αγορές, την τοπική κουζίνα και τα ξενοδοχεία...από το Λονδίνο ως την Παταγονία των πάγων και από το Περού μέχρι τις ομορφιές της Γαλλικής Πολυνησίας.

Καλό ταξίδι και μην σταματάτε ποτέ να ονειρεύεστε τον επόμενο προορισμό σας!

Από: Εύα Κανελλοπούλου

 
 

επιστροφή