Travel Secrets

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Photo credits: Stefan Rayner-SNFCC

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει το πρώτο του καρναβάλι και προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ και σε παραδοσιακά Κούλουμα στο πάρκο.

Την Κυριακή της Αποκριάς, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Ξέφωτο, live σχήματα, ορχήστρα κρουστών, DJ set με τον Palov, καθώς και εργαστήρια face painting και κατασκευής μάσκας για μικρούς και μεγάλους συμπληρώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, την Κυριακή από τις 11.30 έως τις 13.30, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό, στο εργοστάσιο ιπτάμενων κατασκευών. Οι συμμετέχοντες φιλοτεχνούν ο καθένας τον δικό του διακοσμητικό χαρταετό, ενώ στη συνέχεια δημιουργούν συλλογικά τρεις μεγάλους χαρταετούς, στα χρώματα του ΚΠΙΣΝ.

Από τις 17:00-20:00, παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν αποκριάτικα ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης.

Την Καθαρά Δευτέρα, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει τα Κούλουμα, σε ένα παραδοσιακό γλέντι με νηστίσιμους μεζέδες και φυσικά, το καθιερωμένο πέταγμα του αετού. Μάλιστα, στα Νότια Μονοπάτια διοργανώνεται ειδικό εργαστήριο από τις 11 το πρωί, όπου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τον δικό τους χαρταετό. To εργαστήρι θα έχει συνεχόμενη ροή και θα κατασκευάζονται 20 χαρταετοί ανά 30'.

Την πολύχρωμη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι χαρταετοί, θα πλαισιώσει το εξαμελές μουσικό σχήμα του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, που θα παρουσιάσει ένα παραδοσιακό χορευτικό ρεπερτόριο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με έμφαση σε τραγούδια και σκοπούς της Αποκριάς. Το σχήμα αποτελείται από τους τραγουδιστές Γιώργο Αγγελόπουλο και Ρία Ελληνίδου και τέσσερις σολίστες μουσικούς (κλαρίνο, βιολί, λαούτο και παραδοσιακά κρουστά).

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή