Travel Secrets

Αντίστροφη μέτρηση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης, τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 50.000 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, αριθμός συμμετοχών ρεκόρ για τη διοργάνωση, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, για τη διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Η Αθήνα τραβάει και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας με τον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων από το Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια διαδρομή, δύσκολη, απαιτητική, εξαντλητική για κάποιους και μια μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα αλλά και θεατή. 

Παράλληλα, ο φετινός Μαραθώνιος συμπίπτει με μια σημαντική ιστορική επέτειο. Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση μαραθωνίου, ενός αγωνίσματος εμπνευσμένου από την αρχαία διαδρομή του Αθηναίου οπλίτη ημεροδρόμου μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. Την άνοιξη του 1896, στην πρώτη Ολυμπιάδα, αθλητές από πέντε χώρες παρατάχθηκαν στη γέφυρα του Μαραθώνα, στην αφετηρία, για να διανύσουν τη χωμάτινη διαδρομή ως το Παναθηναϊκό Στάδιο.  

Το νήμα έκοψε πρώτος ο Έλληνας αθλητής Σπύρος Λούης, σε μια νίκη που έμεινε στην ιστορία συμβολίζοντας την προσπάθεια, την υπέρβαση των σωματικών και ψυχικών ορίων, καθώς και την αντοχή. Σημαντικότατη ήταν η παρουσία του έμπειρου, επίσης Έλληνα, δρομέα Χαρίλαου Βασιλάκου, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και μαζί με τον Λούη έγιναν οι δύο πρώτοι Ολυμπιονίκες στην ιστορία του Μαραθωνίου δρόμου.  Αυτός ο αγώνας που θεσμοθετήθηκε στην πρώτη σύγχρονη Ολυμπιάδα έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα σε όλον τον κόσμο, με εκατομμύρια φίλους και συμμετέχοντες σε όλες τις διοργανώσεις του.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή