Travel Secrets

Το Travel Bloggers Greece συγκεντρώνει τους ταξιδιωτικούς bloggers στην Ελλάδα!

Το Travel Bloggers Greece συγκεντρώνει τους ταξιδιωτικούς bloggers στην Ελλάδα!

Η πρώτη παρουσίαση του δικτύου Travel Bloggers Greece πραγματοποιήθηκε σε γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων στις 18 Ιανουαρίου 2015 και συγκέντρωσε τους επαγγελματίες αλλά και υποψήφιους Bloggers που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συνδεθούν με το δίκτυο. 

Το Travel Bloggers Greece (TBG) δημιουργήθηκε πρόσφατα με σκοπό να οργανώσει σε επαγγελματικό επίπεδο τους ταξιδιωτικούς Bloggers καθώς και άλλους bloggers, όπως φωτογραφίας και φαγητού/ εστίασης, που συνδέονται με το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και αποτελούν το πλέον σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας, αναφορικά με το διαδίκτυο και τα social media. Ο κεντρικός στόχος του δικτύου είναι να εκπαιδεύσει και να αναδείξει όσους ασχολούνται συστηματικά και επαγγελματικά με το Travel Blogging, έτσι ώστε να αναδειχθεί περαιτέρω η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός.

Ένα από τα βασικά κριτήρια συμμετοχής των μελών του TBG στο δίκτυο είναι να επιθυμούν την ανάπτυξη ενός επαγγελματικού τουριστικού blog ή να διαθέτουν ήδη ένα blog που ασχολείται με το ελληνικό τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Επίσης, μια από τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο δίκτυο είναι η υιοθέτηση ενός κώδικα δεοντολογίας που πλαισιώνεται με ποιοτικά κριτήρια επαγγελματισμού στο blogging.    

«Το Travel Blogging είναι το ανερχόμενο μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ενημέρωσης για την Ελλάδα και στόχος μας είναι να το πάμε ψηλότερα μιας και η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Μια βασική παράμετρος σε αυτή μας την προσπάθεια είναι να αυξήσουμε τη δημοτικότητα και τη σημασία του blogging και πιστεύουμε ότι αυτό με τη σειρά του θα αναδείξει τους σοβαρούς επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο» δηλώνει η Έλενα Σεργκέεβα, ιδρυτικό μέλος του TBG και δημιουργός του Travel Blog “Passion for Greece”.  

«Χιλιάδες συντάκτες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ταξιδεύουν στον κόσμο με σκοπό να καλύψουν ταξιδιωτικά θέματα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό τους. Είναι οπότε αναμενόμενο, η εξειδίκευση ενός νέου μέσου να παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία στο κοινό, που σταδιακά μετακινείται προς αυτό το μέσο ενημέρωσης» δήλωσε η Μαρίζα Τεχάντα, ιδρυτικό μέλος του TBG και δημιουργός του Travel Blog “My Greece, My Travels”. «Το δίκτυο TBG απευθύνεται σε μια ανερχόμενη κοινότητα bloggers που εστιάζουν στην Ελλάδα, στο τουριστικό και πολιτιστικό της προϊόν, βοηθώντας τους να αναπτυχθούν περαιτέρω μέσα από την αγαπημένη τους ενασχόληση» 

Tο Travel Bloggers Greece είναι ένα επαγγελματικό δίκτυο για όσους δραστηριοποιούνται με το ταξιδιωτικό/τουριστικό Blogging στην Ελλάδα και βασική του αποστολή είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη του blogging ως νέου μέσου επικοινωνίας και ενημέρωσης. Τα μέλη του TBG λειτουργούν σε ένα πλαίσιο δεοντολογίας και ποιοτικών κριτηρίων που εξασφαλίζουν υψηλά επαγγελματικά standards. Το TBG αποτελεί ένα κεντρικό φορέα διαχείρισης θεμάτων που απασχολούν τον τομέα του blogging, υποστήριξης σε επίπεδο προσέγγισης πολιτειακών και θεσμικών οργάνων καθώς και μια δεξαμενή ιδεών προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TBG επισκεφτείτε τη σελίδα του στο www.travelbloggersgreece.com

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή