Travel Secrets

Η Trésor Hotels & Resorts στον Επενδυτή

Η Trésor Hotels & Resorts στον Επενδυτή

Ακολουθεί το άρθρο του Χάρη Ντιγκριντάκη όπως δημοσιεύτηκε στον Επενδυτή του Σαββάτου

Hip Collection και Trésor επενδύουν στην κρίση

Επιθετική διείσδυση στην ξενοδοχειακή αγορά πραγματοποιούν την τελευταία διετία οι εταιρείες Hip Collection και Trésor Hotels & Resorts. Οι νέες σχετικά επιχειρήσεις διείδαν την κρίση ως ευκαιρία επέκτασής τους στη χώρα, επιλέγοντας ξενοδοχεία που δύνανται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου προϊόν. Παράλληλα, δρομολογούν διεργασίες για το επαγγελματικό τους άνοιγμα και στο εξωτερικό.

Επικεφαλής και των δύο εταιρικών σχημάτων είναι ο κ. Πάνος Πανταζόπουλος που σημειώνει ήδη ότι η Hip Collection έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση και διαχείριση 9 ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Τελευταία αποκτήματα στο μπουκέτο των ξενοδοχείων της αλυσίδας είναι το “Melo Grano” στην Αστυπάλαια και το “Lights of Mykonos” στο φερώνυμο νησί και στα τέλη του 2012 το ξενοδοχείο “Μικρά Αγγλία” στη Χώρα της Άνδρου (η εταιρεία το έχει εκμισθώσει) και το “Πλειάδων Γη” στα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου η Hip έχει αναλάβει τη διαχείριση των πωλήσεων της μονάδας.

(Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa)

Επίσης, ορισμένα ξενοδοχεία στο portfolio της αλυσίδας είναι ενταγμένα στην εταιρεία και υπό τη μορφή ιδιοκτησίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων και ναυαρχίδα της Hip Collection το Ios Palace”.

(Ios Palace Hotel & Spa)

Ο Πρόεδρος της Hip σημειώνει ότι στις νέες δραστηριότητες της εταιρείας είναι και η διενέργεια μελετών βιωσιμότητας και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων.

Αναφορικά με την Trésor Hotels & Resorts, υπογραμμίζεται ότι ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 και αυτή τη στιγμή διαθέτει στην ομπρέλα της 25 Boutique ξενοδοχεία, σε περισσότερους από 15 προορισμούς, έχοντας ως βραχύβιο στόχο τα 40 ξενοδοχεία.

Αντικείμενο της Trésor, που διατηρεί και τον χαρακτήρα ενός loyalty club, είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας προσεκτικά επιλεγμένων ανεξάρτητων ελληνικών ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων στους 40 κορυφαίους (καλοκαιρινούς και χειμερινούς) προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Έσοδα

Τα έσοδα της Trésor από τα ξενοδοχεία προκύπτουν κυρίως από α) έσοδο ανά διανυκτέρευση, β) ετήσιο έσοδο ανά δωμάτιο και γ) ποσοστό επί των κρατήσεων. Όπως τονίζει στον “Ε” ο Πρόεδρος της αλυσίδας Πάνος Πανταζόπουλος, “η ελκυστική ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα και ο συνδυασμός τους με το μοναδικό κάλλος της περιοχής στην οποία βρίσκεται αποτελούν πρωταρχικούς σκοπούς της νέας αυτής αλυσίδας”.

Ο κ. Πανταζόπουλος προσθέτει ότι “στόχος της Trésor Hotels & Resorts είναι η δημιουργία ενός ευρέως αναγνωρισμένου brand boutique ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων με πλαφόν τα 60 δωμάτια, μονάδες που θα συνθέτουν καλές επιλογές διαμονής με κοινό γνώμονα την παροχή εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία θέτει ως βασική προϋπόθεση την περιβαλλοντική (eco friendly) πολιτική σε όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της και εμπνέεται από την ελληνική φύση”.

Σημαντικό κομμάτι της προβολής της Trésor, αποτελεί το T CLUB, που -σύμφωνα με τον Πανταζόπουλο- αποτελεί το σύστημα επιβράβευσης της Trésor Hotels & Resorts, δεδομένου ότι απευθύνεται στους πελάτες των ξενοδοχείων της αλυσίδας.

Συνεχίζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της Trésor επισημαίνει: “Η γαστρονομία αποτελεί μέρος της κουλτούρας του κάθε τόπου και έτσι, ως ένα brand που έχει ως στόχο την ανάδειξη του προορισμού, δεν θα μπορούσαμε παρά να δίνουμε έμφαση στις τοπικές γεύσεις. Όλα μας τα ξενοδοχεία διαθέτουν εστιατόρια τα οποία χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα, καθώς είναι μία από τις προϋποθέσεις εισαγωγής τους στην Trésor”.

Ιταλία

Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη 5 boutique ξενοδοχεία της Ιταλίας έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξή τους στην Trésor, μονάδες που επιμερίζονται στις Άλπεις, στη Βενετία, στο Κάπρι και τη Σικελία και, σύμφωνα με τον κ. Πανταζόπουλο, από το προσεχές φθινόπωρο θα γίνουν οι πρώτες κινήσεις με την ίδρυση γραφείου στη Ρώμη.

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης συνεργιών για την επαύξηση της πελατείας της, η Trésor, συνεργάζεται σε επίπεδο προσφορών με την Aegean Airlines.

Αναφερόμενος, τέλος, στις επιπτώσεις που πηγάζουν από την ύφεση της οικονομίας της χώρας και τη συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο επικεφαλής της εταιρείας υποστηρίζει ότι “Η Trésor προσώρας δεν έχει εμφανίσει σημαντικές απώλειες στις πληρότητες των μονάδων της, αλλά κυρίως στον κύκλο εργασιών της”. Καταλήγοντας, συμπληρώνει ότι “οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της εταιρείας εμφανίζουν άνοδο ύψους 15% σε σχέση με πέρυσι”, συμπληρώνοντας ότι “είναι λάθος να πανηγυρίζουμε από τώρα ότι θα έχουμε μια καταπληκτική σεζόν, αφού η άνοδος διαφέρει από προορισμό σε προορισμό”.

Από: Ελένη Νικολούλια

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή