Travel Secrets

"Πώς να γίνεις επιτυχημένος Hotel Manager": Συνέντευξη της Μαρίας Στρατή στο KHL

Με τίτλο «Πώς να γίνεις ένας επιτυχημένος Hotel Manager» ο δημοφιλής Γερμανός lifestyle, health & travel Blogger, KHL (Karl-Heinz Limberg), από το www.khllifestyle.com παρουσίασε στους αναγνώστες του τη χαρισματική, όπως χαρακτηρίζει, General Manager του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, Μαρία Στρατή. Απολαύστε το άρθρο και τη συνέντευξη της Μαρίας Στρατή, παρακάτω.

"Πριν από λίγες εβδομάδες, το μεγαλοπρεπές Poseidonion Grand Hotel ***** στο νησί των Σπετσών άνοιξε ξανά τις πόρτες του για την καλοκαιρινή σεζόν. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τη Μαρία Στρατή, τη χαρισματική γενική διευθύντρια ενός από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Ελλάδας (διαβάστε περισσότερα για το Grand Hotel Poseidonion εδώ). Γνωρίστε μια πολύ εκπληκτική γυναίκα που με εντυπωσίασε πολύ κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο ξενοδοχείο τον περασμένο Οκτώβριο.

KHL: Ποια ήταν τα στάδια της καριέρας σου πριν γίνεις διευθύντρια του Ποσειδωνίου;

MS: Προέρχομαι από μια οικογένεια ξενοδόχων, γι 'αυτό και μεγάλωσα μέσα στο περιβάλλον της φιλοξενίας. Θεωρώ ότι όλα αυτά που έχω βιώσει από τότε είναι τόσο σημαντικά και πιστεύω βαθιά ότι κάθε εμπειρία έχει από κάτι να σου προσφέρει. Το Cavalieri Hilton στη Ρώμη, όπου εργάστηκα για πέντε χρόνια, αποτέλεσε τη βάση της εκπαίδευσής μου. Το επόμενο βήμα της καριέρας μου ήταν το King George Palace στην Αθήνα, όπου παρέμεινα για άλλα πέντε χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, ήταν το καλύτερο ξενοδοχείο πόλης στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, προσελκύοντας τους σημαντικότερους, παγκόσμιας κλάσης φιλοξενούμενους. Η εμπειρία μου εκεί με έφερε στο επίκεντρο του τουρισμού και των κοινωνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και παραμένει μέχρι σήμερα ως εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη για τη μελλοντική μου ανάπτυξη. Έπειτα, ανέλαβα ένα έργο για την Luxury Hotel Partners, την εταιρεία διαχείρισης της Small Luxury Hotels, και ταξίδεψα σε διάφορες χώρες, ενώ ήρθα σε επαφή με τα κορυφαία μπουτίκ ξενοδοχεία της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, συναντώντας αξιόλογες προσωπικότητες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Στη συνέχεια, η διαμονή μου στο Eze στη νότιας Γαλλίας μου έδωσε την ευκαιρία να γευτώ τον κοσμοπολίτικο αέρα της περιοχής και να βοηθήσω την πολύ καλή μου φίλη και ιδιοκτήτρια του Eze Hermitage με νέες ιδέες για το ξενοδοχείο της. Η θέση μου ως Γενική Διευθύντρια του Aqua Blu Boutique Hotel & Spa στην Κω για 3 διαδοχικές σεζόν ήταν μια πολύ σημαντική περίοδος καθώς ανέλαβα τη διοίκηση του ξενοδοχείου από το πρώτο έτος λειτουργίας του. Είναι πραγματικά συγκινητικό να αναλαμβάνεις κάτι από το μηδέν και να παρακολουθείς την επιτυχημένη εξέλιξή του ανά τα χρόνια.

Στο Ποσειδώνιο, όπου ανέλαβα αυτή τη θέση από τον Μάρτιο του 2015, συνειδητοποίησα ότι η καριέρα μου με οδήγησε εδώ, καθώς ήταν γεμάτη από την εμπειρία που είναι απαραίτητη για να διαχειριστεί κανείς ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό ξενοδοχείο.

KHL: Τι είναι απαραίτητο για να πετύχεις ως διευθυντής ενός πολυτελούς ξενοδοχείου; Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται;

MS: Η εργασία στον κόσμο της φιλοξενίας είναι εκπληκτική, ωστόσο είναι πολύ απαιτητική και οι διευθυντές πρέπει να εντοπίσουν τα δικά τους δυνατά σημεία για να φέρουν σε ισορροπία την καριέρα τους και να επιτύχουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι η υπομονή και η συνέπεια έχουν τεράστια σημασία σε αυτή τη δουλειά. Για μένα χρειάζεται να υπάρχει πάθος, όραμα και σκληρή δουλειά σε ό,τι κάνεις, ενώ το fair play και η ενθάρρυνση της ομαδικής εργασίας είναι επίσης απαραίτητα.

Μάλιστα, η φιλοσοφία μου έγκειται στην ομαδική εργασία. Οι καλοί managers κρίνονται όχι μόνο αναφορικά με την προσωπική τους επιτυχία αλλά και από το επίπεδο επιτυχίας της ομάδας τους. Όσο ισχυρότερη είναι η ομαδική εργασία, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση του διευθυντή, που είναι σε θέση να φροντίσει τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, ειδικά σε ένα boutique ξενοδοχείο. Η διαδικασία της επιλογής προσωπικού είναι καθοριστική, αλλά η κατάρτιση είναι ακόμα πιο σημαντική. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία μου και όταν ψάχνω νέους ανθρώπους για να συνεργαστώ, ψάχνω για επαγγελματίες που έχουν όραμα, που μοιράζονται με μένα κοινές ιδέες για το τι σημαίνει φιλοξενία και που θέλουν να είναι μέρος μιας ομάδας που θα εξελίσσεται συνεχώς, προκειμένου να προσφέρουν ιδιαίτερες και προσωποποιημένες υπηρεσίες που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των επισκεπτών, φέρνοντάς τις στο επόμενο επίπεδο.

KHL: Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να επιτύχει στα ξενοδοχειακά;

MS: Οι γυναίκες είναι κατά βάση τελειομανείς, που χαρακτηρίζονται από επιμονή και υπομονή και έχουν έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Το αυξανόμενο μερίδιο των γυναικών σε ηγετικές θέσεις δείχνει ότι μπορούν να αντέξουν τη σκληρή δουλειά και είναι αποφασισμένες να επιτύχουν το όραμά τους. Όσον αφορά την ξενοδοχειακή βιομηχανία, η αίσθηση της φιλοξενίας, του καλωσορίσματος και της φροντίδας είναι εγγενής σε όλες τις γυναίκες από τη φύση τους, με αποτέλεσμα να ενεργούν ενστικτωδώς, όπως θα έκαναν με τους καλεσμένους στο σπίτι τους. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες συνήθως κατέχουν τις περισσότερες διευθυντικές θέσεις στα ξενοδοχεία, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κατά πόσο είναι εύκολο ή δύσκολο το συγκεκριμένο επάγγελμα. Δεν έχει σημασία το φύλο, αλλά η προσωπικότητα που έχει κάποιος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες αυτής της θέσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια θέση απαιτεί ισχυρό στομάχι και συμπαγή προσωπικότητα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ικανές γυναίκες εκεί έξω που μπορούν να αντέξουν τις δυσκολίες!

KHL: Ποια μυστικά θα μοιραζόσουν μαζί μας για τις Σπέτσες και την Ελλάδα; Σε ποια άλλη χώρα θα επέλεγες να πας;

MS: Οι Σπέτσες είναι ένας πραγματικά χαρισματικός προορισμός. Όντας εδώ για 3 συνεχόμενα χρόνια, υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες στιγμές στην καθημερινότητά μου που με κάνουν να χαλαρώνω. Λατρεύω να κολυμπάω στην παραλία της Αγίας Παρασκευής καθώς και στην παραλία Ξυλοκέριζα, κάτι που μου προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία, όποτε μπορώ και διαθέτω λίγο ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Ζωγεριά επίσης είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση που συνδυάζει μια βουτιά σε συνδυασμό με μεσημεριανό σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Η βόλτα με ποδήλατο από το Poseidonion Grand Hotel στο μαγευτικό παλιό λιμάνι των Σπετσών είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε! Επίσης απολαμβάνω απογευματινούς περιπάτους από το σπίτι μου στην Κουνουπίτσα μέχρι την παραλία Βρέλλος, ειδικά κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος!

Ένα μυστικό της Ελλάδας είναι σίγουρα η Ίος στις Κυκλάδες, ο προσωπικός μου παράδεισος στη γη. Γενικά, μου αρέσει να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να ανακαλύπτω νέους προορισμούς και εμπειρίες. Λίγο πριν το τέλος της σεζόν, σχεδιάζω πάντα την επίσκεψή μου σε έναν προορισμό που δεν έχω ξαναεπισκεφθεί."

Διαβάστε το άρθρο, εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή