Travel Secrets

Melograno: Μια διαφορετική "Ροδιά" που κάνει υπερήφανη την Αστυπάλαια

Melograno: Μια διαφορετική

Απολαύστε τη συνέντευξη του ιδιοκτήτη των Melograno Villas, Μιχάλη Σάββα, στη Μάχη Χριστοφορίδου από το humanstories.gr.

Η Αστυπάλαια, η Πεταλούδα του Αιγαίου, είναι ένα διαμαντάκι που ανήκει στα Δωδεκάνησα. Έχει όμως αέρα Κυκλάδων. Εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη τόσο με την αρχιτεκτονική του όσο και με την τουριστική του υποδομή. Και γοητεύει με το Κάστρο του και το μυστηριώδη μαγνητισμό του τον ταξιδευτή.

Ο Μιχάλης Σάββας κατάγεται από το όμορφο νησί της Αστυπάλαιας ή Αστυπαλιάς. Μεγάλωσε στο νησί και το αποχωρίστηκε μόνο όταν έφυγε για σπουδές. Για να επιστρέψει ξανά στο μικρό του παράδεισο και να πραγματοποιήσει εκεί το όνειρό του. Ο Μιχάλης αφού πρώτα ταξίδεψε – μαζί με τα σύζυγό του – σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα για έμπνευση, προχώρησε στη δημιουργία του «Melograno Villas».

«Η Αστυπάλαια ήταν πάντα ζωγραφισμένη στο μυαλό μου σαν ένας παράδεισος που ονειρεύεσαι όταν είσαι μακριά του κι όταν βρίσκεσαι εκεί, ζεις το όνειρό σου», μας λέει… Η Αστυπάλαια είναι για τον Μιχάλη τα πάντα. Είναι ο σκοπός που όλοι ονειρεύονται να βρουν στη ζωή τους. Είναι το μέρος που τον εμπνέει και τον κάνει να θέλει να ζει και να δημιουργεί εκεί.

Όταν οραματιστήκαν το «Melograno Villas» δεν είχαν σκοπό να προσθέσουν μία ακόμα ξενοδοχειακή μονάδα. Ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό. Με αισθητική και παροχές υψηλού επιπέδου. Έμπνευσή τους, η ίδια η Αστυπάλαια.«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να διαφημίζει την Αστυπάλαια του ονείρου και του ρομαντισμού ως προορισμό διεθνούς εμβέλειας».

Melograno σημαίνει ροδιά και παραπέμπει στο κάστρο της Χώρας της Αστυπάλαιας όπου κάθε Δεκαπενταύγουστο στην σκιά μιας ροδιάς οι κάτοικοι του νησιού τιμούν τους επισκέπτες τους σε μία από τις πιο φιλόξενες γιορτές της Ελλάδας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πανηγύρι του νησιού με τα έθιμα και τις παραδόσεις να παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Την παραμονή της γιορτής μετά τον εσπερινό πραγματοποιείται μεγάλο γλέντι υπό τους ήχους του βιολιού και της λύρας, με παραδοσιακούς χορούς που κρατούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το γλέντι γίνεται στον περίβολο της εκκλησίας που ονομάζεται Ροδιά.

«Η κατασκευή του Melograno αποδείχθηκε μια ιδιαίτερη πρόκληση, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Με μοναδική θέα στο κάστρο της Αστυπάλαιας, στο οποίο παραπέμπουν τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε. Το Melograno είναι ο ορισμός της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς. Εδώ, οι επισκέπτες ξυπνούν στην πολυτελή τους βίλα, απολαμβάνουν το πρωινό τους στο ιδιωτικό τους μπαλκόνι και ατενίζουν με τις ώρες μια από τις πιο όμορφες Χώρες του Αιγαίου, συντροφιά με τα κύματα».

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ντόπιες τεχνοτροπίες και υλικά που δένουν άψογα με τη θέα του Κάστρου της Χώρας. «Παράλληλα, διακοσμήσαμε και εξοπλίσαμε το εσωτερικό των βιλών με προϊόντα κορυφαίων εταιρειών διεθνώς. Ενδεικτικά, πολλά από τα έπιπλά μας φέρουν την υπογραφή του Philippe Starck, οι κουζίνες έχουν εξοπλισμό της Smeg, ενώ τα πλακάκια είναι της Bati Orient».

Το Melograno αποτελείται από τρεις πολυτελείς βίλες, ενώ εξειδικευμένος σεφ, επιμελείται τα πρωινά. Το πρωινό του Melograno είναι πλούσιο σε παραδοσιακά αστυπαλίτικα προϊόντα και σερβίρεται καθημερινά στη βίλα του κάθε επισκέπτη.

Στο Melograno δε μένουν μόνο στη διαμονή, συνεργάζονται με ντόπιους έτσι ώστε οι επισκέπτες να νιώσουν την κουλτούρα του τόπου. Φιλοσοφία τους… Οι επισκέπτες να αγαπήσουν το νησί. «Θέλουμε να καθοδηγούμε τους φιλοξενούμενούς μας ώστε να βιώνουν στις διακοπές τους tailor-made εμπειρίες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους. Κανονίζουμε από πριβέ κρουαζιέρες σε απομονωμένες παραλίες, μέχρι καταδύσεις. Και από ρομαντικό δείπνο σε επιλεγμένα εστιατόρια μέχρι συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής από τον σεφ μας μέσα στην κουζίνα της κάθε βίλας. Πιστεύουμε πολύ στο να ζήσει ο επισκέπτης τις εμπειρίες του νησιού μας. Από το να επισκεφθεί τον κτηνοτρόφο που μας προμηθεύει με φρέσκο γάλα, μέχρι να βγει το χάραμα στη θάλασσα με τον ντόπιο ψαρά. Μπορείς να βρεις όμορφα καταλύματα σε πολλά μέρη. Το θέμα εδώ είναι να αγαπήσεις την Αστυπάλαια και ολόκληρη η φιλοσοφία μας κινείται γύρω από αυτόν τον σκοπό».

Σε συνεργασία και με άλλα ξενοδοχεία, προσπαθούν να προβάλουν το νησί, τόσο μέσα από έντυπες και ηλεκτρονικές διαφημίσεις, όσο και με τη συμμετοχή τους σε τουριστικές εκθέσεις, κάνοντας την Αστυπάλαια προορισμό για όλο το χρόνο…« Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό των ξένων επισκεπτών. Ενώ παλιότερα το 80% των πελατών μας ήταν Έλληνες, σήμερα το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται στο 60%. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι προσελκύουμε ιδιαίτερα ποιοτικό τουρισμό από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ότι σταδιακά μας γνωρίζουν και νέες αγορές. Όπως, για παράδειγμα, η Σκανδιναβική. Ζητούμενό μας είναι να διευρύνουμε την τουριστική μας σεζόν όλο τον χρόνο, αναδεικνύοντας δραστηριότητες όπως πεζοπορία κι ορειβασία και στοχεύοντας και στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού».

Πηγή: humanstories.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!  

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή