Travel Secrets

Μαρία Κόφου: Η travel blogger του Travel Stories from My World μας ταξιδεύει στον κόσμο

Μαρία Κόφου: Η travel blogger του Travel Stories from My World μας ταξιδεύει στον κόσμο

Είναι μόλις 30 χρονών και μας εμπνέει με τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες από την Κεράλα της Νότιας Ινδίας, τη Ρωσία, τη Μογγολία και την Κίνα ως solo traveler με τον Υπερσιβηρικό, την Καρταγένα της Κολομβίας και το road trip στο Μαρόκο. Η Μαρία Κόφου είναι η δημοφιλής travel blogger του πολυδιαβασμένου blog Travel Stories from My World, που από μικρή κατάλαβε πως ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος και όμορφος για να μην τον ανακαλύψει, όπως μας εκμυστηρεύεται. Όταν διαβάσετε την υπέροχη συνέντευξη που παραχώρησε στην Trésor Hotels & Resorts, το σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσετε κι εσείς να φτιάχνετε τη δική σας travel bucket list! Απολαύστε την!

Είσαι μια από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες travel bloggers. Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τα ταξίδια και πώς κατάφερες να αποκτήσεις ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά travel blogs, το Travelstories from my world

Η αγάπη μου με τα ταξίδια μετράει τουλάχιστον 25 χρόνια. Τότε δηλαδή που ξεκίνησα να ταξιδεύω με τους γονείς μου κάθε καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσω τον παππού μου. Συνειδητά όμως τα ταξίδια ξεκίνησαν το 2008 μετά τη μετακόμισή μου στην Ισπανία για ένα χρόνο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Τότε κατάλαβα πως ο κόσμος μας είναι πολύ μεγάλος και όμορφος για να μη τον ανακαλύψω.

Στην επόμενη μεγάλη μου μετακόμιση στην Ιταλία αυτή τη φορά, ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσω -πέρα από το να ταξιδεύω- να γράφω για τα ταξίδια που έκανα. Και κάπου κοντά στο Μιλάνο, μέσα σε ένα τρένο βγήκε on air το blog. Αύγουστο του 2012.

                                                                                              

Περίγραψε μας ένα ταξίδι που έχεις κάνει ως τώρα και θα σου μείνει πραγματικά αξέχαστο.

Είναι κλισέ αλλά κάθε ένα από τα ταξίδια που έχω κάνει είναι ξεχωριστό για μένα. Κάθε ταξίδι έχει κάτι που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα. Ένα αξιοθέατο, μια βόλτα, μια όμορφη στιγμή που μοιράστηκα με ένα φίλο, με τον εαυτό μου, με έναν άγνωστο που τελικά έγινε φίλος. Θα ήταν άδικο να επιλέξω.

Βέβαια το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό θα παραμένει πάντα ένα από τα αγαπημένα μου γιατί ήταν το πρώτο Solo ταξίδι μου εκτός Ευρώπης στο οποίο διέσχισα Ρωσία, Μογγολία και Κίνα με τρένο.

Ως solo traveler, ποιες συμβουλές θα έδινες στους αναγνώστες μας για να τολμήσουν να ταξιδέψουν με παρέα τον εαυτό τους;

Αρχικά δε χρειάζεται να πας πολύ μακριά. Αν είναι το πρώτο σου ταξίδι μπορείς να επιλέξεις έναν ελληνικό προορισμό για λίγες ημέρες. Δε θέλει πολλή σκέψη. Απλά το προγραμματίζεις, αγοράζεις τα εισιτήρια και το ανακοινώνεις σε γνωστούς και φίλους ώστε να μη μπορείς να «κάνεις πίσω».

Ένα καλό βιβλίο, μια φωτογραφική μηχανή και καλή διάθεση είναι όλα όσα χρειάζεσαι.

Η πρώτη φορά θα είναι λίγο περίεργη αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις. Στη συνέχεια διαλέγεις τον επόμενο προορισμό σου εκτός Ελλάδας. Ενημερώνεις τους δικούς ανθρώπους για το μέρος που θα μένεις, δίνεις τη διεύθυνση και επιδιώκεις να γράφεις ένα inbox σε κάποιον μια φορά την ημέρα.

Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψεις εξερευνώντας και δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίσει, να μη ντρέπεται ας πούμε να καθίσει για φαγητό μόνος του ή να μη φοβάται να πιάσει κουβέντα με αγνώστους.

Αν χρειαστεί να πάρεις ταξί να θυμάσαι να ξεκινάς με τη φράση « Οι φίλοι μου με περιμένουν στο τάδε μέρος». Δε χρειάζεται δηλαδή να ξέρουν οι γύρω σου ότι είσαι μόνος/η σου.

Έχεις μια πολύ ενδιαφέρουσα travel bucket list! Ποια είναι η επόμενη εμπειρία που σκοπεύεις να «διαγράψεις» από τη λίστα σου;

Η αλήθεια είναι πως η λίστα μου αλλάζει και αυξάνεται συνεχώς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 50 διαφορετικές εμπειρίες που θέλω να ζήσω σε διάφορα σημεία του κόσμου. Το 2017 θα καταφέρω να πραγματοποιήσω το νούμερο 6 της travel bucket list μου. Το ταξίδι στο Νεπάλ. Το ονειρεύομαι χρόνια.

Ποιο είναι ο αγαπημένος σου προορισμός στην Ελλάδα;

Αγαπώ πολύ τη Θεσσαλονίκη. Νομίζω πως θα μπορούσα να ζήσω εκεί χωρίς δυσκολία. Την αγαπώ γιατί συνδυάζει τα πάντα. Έχω όμως ιδιαίτερη αδυναμία και στην Καλαμάτα και γενικότερα τη Μεσσηνία, τόπος γέννησης της μητέρας μου και μέρος με απίστευτες παραλίες, ιστορία και παιδικές αναμνήσεις.

 

Χρησιμοποιείς πολύ το Instagram για να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου! Τι Instagram tips θα έδινες στους αναγνώστες μας;

Το instagram ομολογώ πως είναι το αγαπημένο μου Social Medium. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να αποτυπώσεις στιγμές και σκέψεις μέσα από μία μόνο εικόνα. Και αυτό παράλληλα είναι και το challenging κομμάτι της υπόθεσης.

Το μυστικό είναι να αποφασίσεις για ποιο λόγο θες να το χρησιμοποιείς. Αν είσαι travel blogger για παράδειγμα, τα άτομα που σε ακολουθούν δε θέλουν να βλέπουν μόνο εσένα και τα selfie σου αλλά κυρίως τα μέρη που πηγαίνεις. Μην ξεχνάς λοιπόν πως ο πρωταγωνιστής δεν είσαι εσύ αλλά ο προορισμός. Να αφιερώνεις λοιπόν χρόνο για να βγάλεις την ιδανική φωτογραφία αλλά να μη χρησιμοποιείς υπερβολικά τα φίλτρα του Instagram για να την αλλάξεις. Όσο πιο φυσική είναι μια φωτογραφία τόσο πιο όμορφη. Επίσης να βάζεις πάντα το όνομα του μέρους(geo-location) ώστε να διευκολύνεις τους followers να βρουν το συγκεκριμένο σημείο.

Τι έχεις διδαχθεί από τα ταξίδια σου και πώς αυτά έχουν επηρεάσει την προσωπικότητά σου;

Έχω πάρει πολλά μαθήματα ταξιδεύοντας, άλλωστε δεν είναι τυχαίο όταν λένε πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο. Ταξιδεύοντας έμαθα να εμπιστεύομαι περισσότερο τους γύρω μου και να μην είμαι τόσο καχύποπτη όπως στο παρελθόν. Επίσης συνειδητοποίησα πως δε χρειαζόμαστε πολλά χρήματα και υλικά αγαθά για να είμαστε ευτυχισμένοι γιατί στις πιο φτωχές χώρες γνώρισα τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους. Τέλος έμαθα να εμπιστεύομαι πολύ το ένστικτο μου και να παίρνω πολύ πιο γρήγορα αποφάσεις από ότι παλιότερα. Έγινα πιο αποφασιστική και σίγουρη και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στα ταξίδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή