Travel Secrets

Ο Managing Director της Trésor Hotels & Resorts, Παναγιώτης Πανταζόπουλος, στον Επενδυτή

Ο Managing Director της Trésor Hotels & Resorts, Παναγιώτης Πανταζόπουλος, στον Επενδυτή

“Στόχος οι 40 μονάδες από την Trésor Hotels & Resorts

Ακολουθεί η παρουσίαση όπως δημοσιεύτηκε χθές, 21 Δεκεμβρίου, στον Επενδυτή.

Δυναμική διείσδυση στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά πραγματοποιούν την τελευταία διετία οι εταιρείες Hip Collection και Trésor Hotels & Resorts.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις διείδαν την κρίση ως ευκαιρία επέκτασής τους, επιλέγοντας ξενοδοχεία που δύναται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακό προϊόν.

Επικεφαλής και των δύο εταιρικών σχημάτων είναι ο Πάνος Πανταζόπουλος, που σημειώνει ότι ήδη η Hip Collection έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση (π.χ το ξενοδοχείο Mikra Anglia στη Χώρα της Άνδρου) και διαχείριση (Πλειάδων Γη στα Τρίκαλα Κορινθίας) επτά ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Επίσης, ορισμένα ξενοδοχεία ήδη της ανήκουν (Ios Palace).

Η Trésor Hotels & Resorts, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 και αυτή τη στιγμή διαθέτει 20 boutique ξενοδοχεία σε 15 προορισμούς, έχοντας ως άμεσο στόχο τα 40 ξενοδοχεία. Αντικείμενο της Trésor, που έχει και το χαρακτήρα ενός Loyalty Club, είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας προσεκτικά επιλεγμένων ανεξάρτητων ελληνικών ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων στους 40 κορυφαίους (καλοκαιρινούς και χειμερινούς) προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τα έσοδα της Trésor  από τα ξενοδοχεία, προκύπτουν κυρίως από α) έσοδο από διανυκτέρευση, β) ετήσιο έσοδο ανά δωμάτιο και γ) ποσοστό επί των κρατήσεων.

Όπως σημειώνει στον “Ε” ο επικεφαλής της αλυσίδας Πάνος Πανταζόπουλος, “η ελκυστική ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει η κάθε ξενοδοχειακή μονάδα και ο συνδυασμός τους με το μοναδικό κάλλος της περιοχής στην οποία βρίσκεται αποτελούν έναν από τους πρωταρχικούς σκοπούς της νέας αυτής αλυσίδας”.

Ο κ. Πανταζόπουλος προσθέτει ότι “στόχος της Trésor Hotels & Resorts είναι η δημιουργία ενός ευρέως αναγνωρισμένου brand boutique ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων” με πλαφόν τα 60 δωμάτια, μονάδες που θα συνθέτουν καλές επιλογές διαμονής, με κοινό γνώμονα την παροχή εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας. Η εταιρεία θέτει ως βασική προϋπόθεση την eco friendly πολιτική σε όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της και εμπνέεται από την ελληνική φύση”.

Σημαντικό κομμάτι της προβολής της Trésor αποτελεί το T Club, που σύμφωνα με τον κ. Πανταζόπουλο αποτελεί το σύστημα επιβράβευσης της Trésor  Hotels & Resorts, δεδομένου ότι απευθύνεται στους πελάτες των ξενοδοχείων της αλυσίδας.

Συνεχίζοντας επισημαίνει: “Η γαστρονομία αποτελεί μέρος της κουλτούρας του κάθε τόπου και έτσι ως ένα brand που έχει ως στόχο την ανάδειξη του προορισμού δεν θα μπορούσαμε παρά να δίνουμε έμφαση στις τοπικές γεύσεις. Όλα μας τα ξενοδοχεία διαθέτουν εστιατόρια τα οποία χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα, καθώς είναι μία από τις προϋποθέσεις εισαγωγής στην Tresor”.

Σημειώνεται ότι ήδη 5 boutique ξενοδοχεία της Ιταλίας έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξή τους στην Tresor, μονάδες που επιμερίζονται στις Άλπεις, στη Βενετία, στο Κάπρι και στη Σικελία, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση της συνεργασίας της Trésor  με μεγάλη περιφερειακή, αεροπορική εταιρεία.

Αναφερόμενος τέλος στις επιπτώσεις που πηγάζουν από την ύφεση της οικονομίας της χώρας και τη συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού, ο επικεφαλής της εταιρείας υποστηρίζει ότι “Η Trésor δεν εμφανίζει απώλειες στις πληρότητες των μονάδων, αλλά στον τζίρο”.

Από: Eleni Nikoloulia

 
 

επιστροφή