Travel Secrets

Τάσος Λαζαρίδης: Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης με τον πιο "posh" fashion blogger

Τάσος Λαζαρίδης: Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης με τον πιο

Διατηρεί ένα από τα καλύτερα fashion & lifestyle blogs, δηλώνει λάτρης της υψηλής αισθητικής και του εκλεπτυσμένου γούστου και αναζητά οτιδήποτε κάνει τη ζωή μας πιο "ποιοτική". Ο Τάσος Λαζαρίδης, ο πιο "posh" blogger της Ελλάδας μας μιλά για το δημιούργημά του www.poshfashionnews.com, για τη μόδα, τα social media και την Αθήνα, σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης.

Διατηρείς ένα από τα καλύτερα ελληνικά fashion & lifestyle blogs. Μίλησέ μας για το www.poshfashionnews.com

Το Posh Fashion αποτελεί ένα προσωπικό δημιούργημα, ένα “στοίχημα”, με αφετηρία την υψηλή αισθητική και το εκλεπτυσμένο γούστο. Σήμερα είναι πλέον 6 ετών, και το θεωρώ ωριμότερο και περισσότερο προσανατολισμένο σε ό,τι καθιστά τη ζωή μας ποιοτικά ανώτερη, από μια ωραία θεατρική παράσταση μέχρι έναν εξωτικό προορισμό. Το στοιχείο της μόδας παραμένει ένα “μικρόβιο” που φαίνεται μεν να έχει περιοριστεί κάπως, αλλά έχει παραχωρήσει εν μέρει τη θέση του σε ισάξια θέματα, όπως ένα περιπετειώδες ταξίδι ή μια γαστρονομική εμπειρία. Το νιώθω σαν το παιδί μου, το οποίο ανέθρεψα, αλλά μεγάλωσε και εμένα οδηγώντας με σε νέα μονοπάτια, όπως τον θαυμαστό κόσμο των social media, με τα οποία τα τελευταία 3 χρόνια έχω καταπιαστεί πλήρως επαγγελματικά. 

O Τάσος Λαζαρίδης στο The Margi Hotel

Τι σημαίνει «posh» για σένα;

Posh για εμένα δεν είναι κάτι ακριβό ή φαντεζί, αλλά κάτι ποιοτικό και διδακτικό. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία, μια λεπτομέρεια σε έναν πίνακα, ένα ψαγμένο συστατικό στο φαγητό, ένα διακοσμητικό στοιχείο στο lobby ενός ξενοδοχείου, μια πρωτότυπη σχεδιαστική γραμμή σε ένα ρούχο. Κυρίως, όμως, είναι οι αντιλήψεις ενός ανθρώπου: να είναι κανείς ανοικτόμυαλος και έτοιμος να δεχθεί το διαφορετικό. 

Περίγραψε μας μια καθημερινή σου ημέρα.

Το πρωί είμαι αρκετά περίεργος: για τις πρώτες ώρες που θα καθίσω στον υπολογιστή μου με τον καφέ μου δεν θέλω να με ενοχλεί κανείς. Είναι μια μικρή ιεροτελεστία για εμένα να διαβάσω τα νέα της ημέρας, να ετοιμάσω τις δημοσιεύσεις που έχω να κάνω, να παρακολουθήσω τον ανταγωνισμό, να δω πως μπορώ να γίνω καλύτερος, κι αυτό κάθε ημέρα, ακόμα και την Κυριακή. Από το μεσημέρι και μετά συνήθως έχω επαγγελματικά ραντεβού ή εξωτερικές εργασίες που τις θεωρώ κομβικές καθώς στην Ελλάδα βασιζόμαστε στην προσωπική επαφή, κι αυτό παραμένει κάτι καλό. Το απόγευμα ή το βράδυ σίγουρα θα έχω να παρευρεθώ σε κάποια εκδήλωση, σε ένα cocktail πάρτυ ή σε ένα press preview, αλλά πλέον αυτό για εμένα γίνεται πολύ επιλεκτικά, καθώς η εμπειρία με δίδαξε να θέτω ως πρώτη προτεραιότητα την οικογένειά μου, τον σύντροφό μου και τους πραγματικούς φίλους μου.

Ποιό είναι το αγαπημένο σου σημείο στην Αθήνα;

Όσο και αν ακούγεται κλισέ, είμαι αθεράπευτα ερωτευμένος με την θέα προς την Ακρόπολη, και μάλιστα την ώρα του δειλινού. Γι’ αυτό μου αρέσουν τα προσεγμένα roof garden, ή η θέση μου στο Dinner in the Sky με πιάτο όλη την Αθήνα! Νομίζω -αν και δεν το θυμόμαστε κάθε ημέρα αυτό- πως είμαστε ευλογημένοι που ζούμε σε αυτήν την πολύπαθη πόλη… Μόνο μια βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αρκεί για να το αποδείξει αυτό εύκολα!

Ποιές είναι οι προτάσεις σου για τις πρώτες φθινοπωρινές εμφανίσεις των αναγνωστών μας;

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι αγαπημένες μου εποχές στη μόδα γιατί μου αρέσει πολύ το layering με oversized παλτό, κασμιρένια πουλόβερ και μποτάκια. Αυτό που θα παρότρυνα τους αναγνώστες σας θα ήταν να μείνουν μακριά από γούνες και δερμάτινα, ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε αυτήν την απάνθρωπη βιαιότητα εναντίον των ζώων!

Ως social media addict, ποια Instagram tips θα μοιραζόσουν με τους αναγνώστες μας;

Το instagram πλέον έχει γίνει ένα business tool και έχει χάσει τον instant χαρακτήρα του, ειδικά και με το τελευταίο update που μπορείς να διατηρείς drafts των εικόνων σου. Εξ ου και οι νεαρότερες ηλικίες στρέφονται στο snapchat. Παρόλα αυτά, το instagram είναι ένα τρομερό εργαλείο, καθότι μέσω των hashtag μπορείς να απευθυνθείς στην παγκόσμια κοινότητα. Εάν θέλεις ένα πρακτικό tip, θα ήταν να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες ιδιαίτερα με φίλτρα, structure και sharpness. Και σίγουρα να μην κάνεις κάτι copy από άλλους, ή να κάνεις like στα δικά σου post… Τα social media θέλουν πειραματισμό μέχρι να βρεις τι σου ταιριάζει! 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest    

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή