Travel Secrets

Τσαγκαράδα: Ανακαλύψτε το ομορφότερο χωριό του Πηλίου

Τσαγκαράδα: Ανακαλύψτε το ομορφότερο χωριό του Πηλίου

Photo by George Xar

Ένα ονειρικό σκηνικό από επιβλητικά αρχοντόσπιτα, λιθόστρωτα καλντερίμια και λουλουδιασμένους κήπους, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο αγαπημένα χωριά του ΠηλίουΑμφιθεατρικά χτισμένη στα ανατολικά του βουνού των Κενταύρων, η Τσαγκαράδα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους πιο σοφιστικέ ταξιδιώτες του Πηλίου. Ας την ανακαλύψουμε!

Photo by Dimitris Amountzas

Οι τέσσερις συνοικίες της, με σημείο αναφοράς την κεντρική πλατεία με τον ιερό ναό από τον οποίο δανείζονται το όνομά τους, θα μπορούσαν να είναι ένα ξεχωριστό χωριό η καθεμία. Η παλιότερη συνοικία είναι αυτή των Αγίων Ταξιαρχών, ακολουθεί η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Στέφανος, ενώ η συνοικία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο απ’ όλες.

Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε στον πλάτανο της Τσαγκαράδας, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και αποτελεί ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας, ίσως και της Ευρώπης. Ο πλάτανος έχει ηλικία 1.000 ετών, ενώ οι ρίζες του ξεκινούν 4 μέτρα κάτω από το πλακόστρωτο της πλατείας.

Photo by Mary Jazz

Θαυμάστε επίσης το πανέμορφο κτίριο της Νανοπούλειου Σχολής, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του Πηλίου και το 1985 χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από την UNESCO. Πλέον στεγάζει το δημοτικό σχολείο του χωριού.

Photo by George Ant

Αν αγαπάτε την πεζοπορία, η Τσαγκαράδα θα σας μαγέψει με τα καλντερίμια και τα μονοπάτια της, μέσα σε δάση από καστανιές και οξιές. Από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ακολουθήστε την πανέμορφη διαδρομή ως την υπέροχη παραλία της Νταμούχαρης, ενώ από την ίδια πλατεία περπατήστε ως τη συνοικία των Ταξιαρχών. 

Για τη διαμονή σας στην Τσαγκαράδα, επιλέξτε το 12 Months Luxury Resort. Μόλις 600 μέτρα από την πλατεία Αγίας Παρασκευής στο κέντρο της Τσαγκαράδας, το πολυτελές resort ανεβάζει τα standards της φιλοξενίας στο Πήλιο. Από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου, απολαύστε 2 διανυκτερεύσεις στο 12 Months Luxury Resort από 200 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει πρωινό και χρήση χαμάμ, σάουνας, Jacuzzi και γυμναστηρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή