Travel Secrets

Βοϊδομάτης: Βόλτα στον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης

Βοϊδομάτης: Βόλτα στον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης

Photo by Vicky Laz

Το όνομά του, σημαίνει “Νερομάνα”. Πρόκειται για λέξη σλαβικής προέλευσης που προέρχεται από το Voda, που σημαίνει νερό, και το Mata που θα πει μητέρα.

Ο Βοϊδομάτης διαθέτει κρυστάλλινα και παγωμένα νερά χειμώνα – καλοκαίρι, με σταθερή θερμοκρασία στους 4ο C και αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου που θέλουν να σε κάνουν να χαθείς μέσα τους.

Το νερό του, φυσικά είναι πόσιμο και μάλιστα θεωρείται ένας από τους καθαρότερους ποταμούς όλης της Ευρώπης κάτι που θα διαπιστώσεις εύκολα αναζητώντας τις κύριες πηγές του που βρίσκονται κάτω από το χωριό Βίκος των Ιωαννίνων.

Photo by Dimitris Karagiorgos

Το μήκος του είναι συνολικά, μαζί με τον Αώο του οποίου αποτελεί παραπόταμο, τα 15 χιλιόμετρα και φυσικά αποτελεί ένα από τα γνωστότερα σημεία της Ελλάδας και ένα από τα πιο ενδεδειγμένα για extreme δραστηριότητες στη φύση όπως το ράφτινγκ και το καγιάκ.

Όσο για τον χώρο που τον περιβάλλει, χιλιάδες στέμματα πράσινης Ελλάδας, εκατοντάδες επιβλητικά πλατάνια που βουτούν στα νερά του μα και αυτά τα χαρακτηριστικά, πέτρινα γεφύρια που κάνουν την περιοχή ακόμα πιο μοναδική σε περιμένουν.

Προετοιμάσου για μια πρωτόγνωρη, αυθεντική φυσική ομορφιά. 

Για την διαμονή σας στα Ζαγοροχώρια, επιλέξτε το εκπληκτικό boutique ξενοδοχείο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa. Από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου, απολαύστε 2 διανυκτερεύσεις στο Μικρό Πάπιγκο 1700 με 200 ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει καθημερινό πρωινό και χρήση εγκαταστάσεων spa.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Eleni Nikoloulia

 
 

επιστροφή