Travel Secrets

Φαράγγι του Βίκου: Ανακαλύψτε το Grand Canyon της Ελλάδας στα Ζαγοροχώρια

Φαράγγι του Βίκου: Ανακαλύψτε το Grand Canyon της Ελλάδας στα Ζαγοροχώρια

Photo by Dimitris Karagiorgos

Έντονες αντιθέσεις, εικόνες επιβλητικής ομορφιάς, πλούσια χλωρίδα και πανίδα και ένα βραβείο Guinness στο Grand Canyon της Ελλάδας. Ας ταξιδέψουμε ως τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια και το μοναδικό Φαράγγι του Βίκου, για μια συναρπαστική εμπειρία στο σημαντικότερο αξιοθέατο του Ζαγορίου.

Το θέαμα από το Φαράγγι του Βίκου θα σας κόψει την ανάσα. Σε υψόμετρο μεταξύ 550 και 1778 μ., στα νοτιοδυτικά της Γκαμήλας, το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια στον κόσμο και έχει μπει στο βιβλίο Guinness ως το βαθύτερο φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα στον κόσμο. Ειδικότερα, το στενότερο σημείο του φτάνει μόλις τα 1100 μέτρα, ενώ το βάθος του ξεπερνά τα 900 μέτρα.

Photo by Trekking Hellas

Το φαράγγι του Βίκου αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στον οποίο βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία από σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, με 5 φυτά που δεν απαντώνται αλλού, βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες, σπάνια πτηνά και ζώα όπως αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αρκούδες κλπ. Ολόκληρη η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Photo by Trekking Hellas

Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε το φαράγγι του Βίκου είναι κάνοντας πεζοπορία με έμπειρους συνοδούς. Διασχίστε το βαθύτερο φαράγγι του Βίκου με την Trekking Hellas, ξεκινώντας από το Μονοδένδρι με προορισμό το χωριό του Βίκου. Η περιοχή διακρίνεται για τις έντονες εναλλαγές στο φυσικό τοπίο με κατάφυτες πυκνές εκτάσεις να διαδέχονται το γκρίζο των απότομων γκρεμών. Η πεζοπορία στο εσωτερικό του φαραγγιού διαρκεί 4 ώρες, ενώ ακολουθεί άλλη μία ώρα σε ένα ανηφορικό μονοπάτι ως το χωριό του Βίκου, όπου μπορείτε να θαυμάσετε και ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης, τον Βοΐδομάτη.

Από το χωριό Μονοδένδρι στη θέση Οξιά, από το Βραδέτο στη θέση Μπελόη, καθώς και από το χωριό Βίκος θα αντικρίσετε εικόνες μοναδικής ομορφιάς και θα τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες το Φαράγγι του Βίκου. 

Για μια παραμυθένια διαμονή στα Ζαγοροχώρια επιλέξτε το πανέμορφο boutique ξενοδοχείο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & SpaΣτο χωριό Μικρό Πάπιγκο, αποτελεί το πρώτο green hotel της Ηπείρου, πιστοποιημένο με το με το Διεθνές Βραβείο Green Key eco label του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Foundation of the Environmental Education. Εδώ το παραδοσιακό παντρεύεται με τη design αισθητική και την πολυτέλεια για να σας χαρίσει την πιο αξέχαστη διαμονή στην περιοχή. Στα plus το υπέροχο spa με το πλούσιο μενού και την εσωτερική πισίνα, το καθημερινό υπέροχο πρωινό αλλά και η φανταστική θέα. Απολαύστε αξέχαστα Σαββατοκύριακα φθινοπώρου στο Μικρό Πάπιγκο 1700. Από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, απολαύστε δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με 200 ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή