Travel Secrets

Πολυτέλεια μέχρι τα ASTRA

Πολυτέλεια μέχρι τα ASTRA

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιώργου Καραγιάννη, γενικού διευθυντή του Astra Suites, στο περιοδικό FORBES.

 

Ποιες είναι οι ιδιαίτερες προκλήσεις όταν διευθύνεις ένα τόσο επιτυχημένο ξενοδοχείο όπως το Astra Suites;

Η πρόκληση για μένα είναι μια και μοναδική. Να διατηρήσω τους λόγους που κάνουν το ξενοδοχείο επιτυχημένο και να τους αυξήσω! Όπως και το να κάνουμε όλους τους επισκέπτες μας να νιώθουν ότι οι λόγοι για τους οποίους μας προτίμησαν είναι πραγματικότητα.

 

Τι είναι αυτό που κάνει το service του Astra Suites να ξεχωρίζει και να βραβεύεται γι’ αυτό;

Αυτό που κάνει το service του Astra Suites είναι η συλλογική δουλειά. Πρώτα από όλους, τα μέλη της ομάδας μου νιώθουν το χώρο μας σαν σπίτι τους και μετά αυτόματα το ίδιο εισπράττουν και οι επισκέπτες μας. Η ψυχή του ξενοδοχείου, που είναι το προσωπικό, κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν ότι ξεχωρίζουμε στο service. Ακόμα ένα στοιχείο είναι ότι θεωρώ υποχρέωσή μου ως οικοδεσπότης να καλωσορίζω προσωπικά όλους τους πελάτες, καθέναν ξεχωριστά.

 

Σε τι υστερούν και σε τι υπερτερούν τα boutique hotels στην Ελλάδα με τα αντίστοιχα του εξωτερικού;

Πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι πως παρέχουν αυθεντική φιλοξενία και έχουν προσωπικότητα. Δεν υποτιμώ καθόλου τα αντίστοιχα boutique hotels του εξωτερικού, αλλά πιστεύω ότι η αυθεντική ελληνική φιλοξενία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

 

Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο τουρισμό υψηλού επιπέδου;

Να εστιάσουμε στην καλή και σωστή παροχή υπηρεσιών και οι τιμές να ανταποκρίνονται στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Επίσης, πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την κεντρική εξουσία να βελτιώσουν τις υποδομές που αφορούν κάθε τουριστική περιοχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί, όσο και αν ένα ξενοδοχείο παρέχει καλές και αντάξιες υπηρεσίες, εάν ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με κακές υποδομές και υπηρεσίες - λιμάνια, δρομολόγια, ταξί, δρόμους, σωστή σηματοδότηση και πολλά ακόμα -, τότε αυτό τους αποτρέπει από το να γίνουν αγγελιοφόροι και διαφημιστές του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

 

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να υιοθετήσουν ως φιλοσοφία οι Έλληνες ξενοδόχοι;  

Η φιλοσοφία είναι μια και μας έρχεται ως κληρονομιά από παλιά. Φιλοξενία. Σωστή φιλοξενία και εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον επισκέπτη. Όταν σεβόμαστε τον πελάτη από την αρχή έως το τέλος, ό,τι και να πάει στραβά θα μας το συγχωρέσει. Επίσης, ο επισκέπτης πρέπει να νιώθει ότι τα χρήματα που πληρώνει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για το Astra και για τις διακρίσεις του.

Το Astra είναι ένα μικρό ξενοδοχείο 27 δωματίων στο Ημεροβίγλι και έχουμε την τιμή να έχουμε φιλοξενήσει δεκάδες VIP’s του διεθνούς jet set. Σχετικά με τις διακρίσεις, να σας πω χαρακτηριστικά ότι στο TripAdvisor συγκαταλέγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Top25 ξενοδοχεία του κόσμου, ενώ ήταν για πολλά χρόνια καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη, ότι έχει βραβευτεί από το Conde Nast Johansens ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο του κόσμου ή ότι έλαβε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Customer Service», στα βραβεία Greek Tourism Awards 2014 κ.α. Θα έλεγα, όμως, ότι η μεγαλύτερη διάκριση είναι η αγάπη του κόσμου, που μας δίνει τη δύναμη, σε εμένα και στην υπέροχη ομάδα μου, να προχωράμε και να επιβεβαιώνουμε τη φήμη μας.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Πάνος Παπαμικρόπουλος

 
 

επιστροφή