Travel Secrets

Καλωσορίσατε σε έναν επίγειο παράδεισο

Καλωσορίσατε σε έναν επίγειο παράδεισο

Εκτός από δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Σαντορίνη παραμένει ένα γνήσιο Κυκλαδίτικο νησί, με πολύ ενδιαφέροντα έθιμα κατά τις ημέρες του Πάσχα. Το Σάββατο του Λαζάρου σε διάφορα χωριά του νησιού και κυρίως στο Μεγαλοχώρι, στήνεται ο “Λάζαρος” στην πλατεία του χωριού. Πρόκειται για έναν τεράστιο σταυρό ύψους 15-20 μέτρων, ο οποίος στολίζεται με δενδρολίβανο και λουλούδια, ξεστολίζεται το Μεγάλο Σάββατο και παραμένει στην πλατεία του χωριού μέχρι την Ανάληψη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα στην Οία, όπου οι ακολουθίες πραγματοποιούνται στην εκκλησία της πλατείας Παναγία Πλατσανή, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία σύμφωνα με την παράδοση προέρχεται από την Κρήτη και βρέθηκε από τους ψαράδες στη θάλασσα. Τη Μεγάλη Παρασκευή την παράσταση κλέβει η περιφορά του επιταφίου στον Πύργο, όπου το χωριό στολίζεται με μικρά λιχναράκια, δημιουργώντας μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Το βράδυ της Ανάστασης τα βεγγαλικά δημιουρούν ένα μοναδικό υπερθέαμα σε όλες τις ενορίες του νησιού. Ακολουθεί η Κυριακή του Πάσχα όπου μετά τον εσπερινό της Αγάπης, πραγματοποιείται στα περισσότερα χωριά το “Κάψιμο του Ιούδα”, ένα ομοίωμα που μοιάζει με μεγάλο σκιάχτρο και είναι γεμισμένο με βαρελότα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παραδοσιακές γεύσεις που συνοδεύουν τους εορτασμούς, τα σγαρδούμια, που είναι η σούπα που ετοιμάζεται το βράδυ της Ανάστασης και τα μελιτίνια, μικρά γλυκά πιτάκια γεμισμένα με μυζήθρα.

Για τη διαμονή σας, επιλέξτε ένα από τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτηόπως ψηφίστηκε από τα μέλη του Trip Αdvisor με υπηρεσίες που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην ίδια ψηφοφορία. Το Astra Suitesστο ήρεμο Ημεροβίγλι της Σαντορίνηςδεν χρειάζεται τις πρωτιές για να σας συστηθεί ως ένα ξενοδοχείο –εμπειρία.

 

Δείτε τις ειδικές τιμές που ισχύουν για το 4ήμερο 03-05 έως 06-05-2013 εδώ

To πακέτο περιλαμβάνει :
 
  • Πρωινό με πασχαλινά εδέσματα την Κυριακή 5 Μαΐου
  • Μπουφέ με πασχαλινές λιχουδιές, δίπλα στην πισίνα, την Κυριακή 5 Μαΐου
  • Πασχαλινό δώρο στη σουίτα σας το Σάββατο 4 Μαΐου
Κάντε την κράτησή σας online ή καλέστε μας στο 210-8981884.

Από: Βίκυ Λαζαρίκου

 
 

επιστροφή