Travel Secrets

Απολαύστε βήμα βήμα τις μαγευτικές Σπέτσες

Απολαύστε βήμα βήμα τις μαγευτικές Σπέτσες

Γνωστό ως ένα νησί για σύντομες αποδράσεις, οι Σπέτσες είναι πάνω από όλα σημαντική για την καλά διατηρημένη αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Η ιστορία της γράφτηκε μέσα από αξιόλογες προσωπικότητες, τόσο εξέχουσες όση και η ομορφιά του νησιού, τόσο μοναδικές όση και η δυναμική της στη θάλασσα.

Είτε κάνετε μια σύντομη ή μια αρκετών ημερών διαμονή στις Σπέτσες, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκωδικοποιήσετε τους θησαυρούς ενός νησιού με κρυφές παραλίες, μονοπάτια που οδηγούν σε εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και κτίρια που σας ταξιδεύουν στους αιώνες.

Περπατήστε από το νέο στο παλιό λιμάνι με τα αρχοντικά του 19ου αιώνα να στέκουν στα δεξιά σας μέχρι να φτάσετε στο φάρο - ακόμα καλύτερα μπορείτε να απολαύσετε τη διαδρομή με μια παραδοσιακή άμαξα.

Μια ακόμα καλύτερη ματιά σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό θα έχετε στο ανακαινισμένο Poseidonion Grand Hotel, ένα πραγματικά εμβληματικό μέρος, ένα ορόσημο με κορυφαία φιλοξενία όπου η ιστορία συναντά τη διακριτική πολυτέλεια.

Η περιήγηση με ποδήλατο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την καταπράσινη φύση του νησιού, το οποίο είναι γνωστό ως Πιτυούσα, πευκόφυτο στα αρχαία ελληνικά.

Ξεναγηθείτε στο Μουσείο Μπουμπουλίνας και μάθετε για την απίστευτη ζωή μιας ατρόμητης γυναίκας που έθεσε τα πλοία και τον εαυτό της στον πόλεμο για ανεξαρτησία.

Βουτήξτε από την πλατφόρμα στην βοτσαλωτή παραλία Λιγονέρι. Αυτό είναι επίσης το ιδανικό μέρος για να συναναστραφείτε με τους ντόπιους.

Κολυμπήστε μέχρι το σπήλαιο του Μπεκίρη από την παραλία των Αγίων Αναργύρων. Η θαλάσσια είσοδος καταλήγει σε μια μικρή αμμώδη παραλία. Σταθείτε και κοιτάξτε γύρω, το σκηνικό θα σας κάνει να πιστέψτε στις ιστορίες με τις γοργόνες.

Κάντε ένα tour με ένα ανακαινισμένο Rhodes 19 από το Spetses Yacht Club. Το ιστιοφόρο μήκους 5,8 μ. έχει σχεδιαστεί από τον ναυτικό αρχιτέκτονα, Philip Rhodes - μια γνήσια εμπειρία ιστιοπλοΐας.

Το νησί προβάλλει μια συνεχή γαστρονομική πρόοδο με διάφορες τάσεις. Το Poseidonion Grand Hotel πρωτοπορεί ακολουθώντας την farm-to-table προσέγγιση στο Bostani -  μια πρωτόγνωρα νόστιμη εμπειρία.

Από: Tresor Hotels & Resorts

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή