Travel Secrets

3 Λόγοι Να Επισκεφτείτε Την Αστυπάλαια

3 Λόγοι Να Επισκεφτείτε Την Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια, το νησί σχήματος πεταλούδας που βρίσκεται ακριβώς εκεί που τα Δωδεκάνησα συναντοὐν τις Κυκλάδες, με τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, τα κρυστάλλινα νερά και τις όμορφες παραλίες είναι για κάθε επισκέπτη μια μοναδική ανακάλυψη. Ας δούμε 3 από τους πολλούς λόγους που αξίζει να την επιλέξεις για τις φετινές διακοπές σου.

1.Κάστρο Αστυπάλαιας 

Το βενετσιάνικο κάστρο της οικογένειας Querini, του 15ου αιώνα είναι ανοιχτό σε κάθε επισκέπτη. Η πρωτότυπη κατασκευή του εντυπωσιάζει, καθώς στα δυτικά απαρτίζεται από τρίπατα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια τα οποία, καθώς βρίσκονταν σε άμεση επαφή το ένα με το άλλο, αποτελούσαν μέρος της οχύρωσης του φρουρίου.

Από εδώ, το βλέμμα «αγκαλιάζει» ολόκληρη τη Χώρα και τον κόλπο του Λιβαδιού και ο αέρας, πανταχού παρών στην Αστυπάλαια, σαρώνει από την κορυφή του λόφου τα πάντα στο πέρασμά του. Αν θέλετε μία συμβουλή, μείνετε στο Κάστρο μέχρι να δείτε τη θάλασσα να βάφεται κόκκινη και θα έχετε απολαύσει ίσως το πιο όμορφο και ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

2.Παραλίες

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περίμετρο του νησιού! Η φυσική διαμόρφωση της είναι πλούσια, διαθέτοντας από μεγάλες παραλίες, όπως αυτή στο Λιβάδι, το Πέρα Γιαλό, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Στενό, την Ψιλή Άμμο μέχρι και μικρότερους κολπίσκους όπως τα Τζανάκια και τις Πλάκες! Αξίζει να αναφέρουμε τις απομακρυσμένες παραλίες στα μικρά νησάκια οι οποίες είναι προσβάσιμες από τα καϊκάκια που σταθμεύουν στο νησί είτε από ιδιωτικά σκάφη τα οποία συρρέουν κατά δεκάδες! Όσοι επιλέξουν αυτού του είδους τις διακοπές μπορούν να σταθμεύσουν στο λιμανάκι του Πέρα Γιαλού το οποίο απέκτησε νέες υποδομές το Καλοκαίρι του 2008.

3.Η Χώρα

Η Χώρα είναι η «βασίλισσα» της Αστυπάλαιας, βρίσκεται κρεμασμένη ψηλά πάνω στο βράχο για να εποπτεύει το απέραντο γαλάζιο και τις νησίδες που απλώνονται μπροστά της! Είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος για διαμονή αφού από εκεί είσαι κοντά σε όλα!

Είναι τοποθετημένη ανάμεσα στο Πέρα Γιαλό, τον οποίο παρεμπιπτόντως αρκετοί επιλέγουν για διαμονή (παλιό λιμάνι) και την μεγάλη κατηφορική πλαγιά που οδηγεί στο Λιβάδι. Τα γραφικά σπίτια της Αστυπάλαιας απλώνονται από το παλιό λιμάνι, τους μύλους στη κεντρική πλατεία μέχρι και το Βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στην κορφή του λόφου.

Για την πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στην Αστυπάλαια, επιλέξτε τις κομψές Melograno Villas, που βρίσκονται σε απόσταση 200 μ. από τη Χώρα. 

Για μια ειδυλλιακή απόδραση με φόντο το Αιγαίο και το κάστρο της Αστυπάλαιας, κάντε check-in στις Melograno Villas, την πιο ξεχωριστή πρόταση διαμονής στην καρδιά της πεταλούδας του Αιγαίου. Σε ένα ονειρεμένο σκηνικό περιτριγυρισμένες αέραντο γαλάζιο, οι πλήρως εξοπλισμένες βίλες Verde, Bianca και Ble παντρεύουν την αληθινή πολυτέλεια και την ιδιωτικότητα με την απαράμιλλη αισθητική και τις υπηρεσίες 5 αστέρων, συνθέτοντας έναν επίγειο παράδεισο φιλοξενίας. Απολαύστε πρωινό με θέα στην ιδιωτική σας βεράντα, βουτήξτε στο εξωτερικό Jacuzzi, ενώ θαυμάζετε το φωτισμένο κάστρο και ζήστε μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία, στις Melograno Villas.

Αρχίστε να ονειρεύεστε εδώ.

Από: Tresor Hotels & Resorts

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή