Travel Secrets

5 πράγματα που θέλουμε φέτος το καλοκαίρι

5 πράγματα που θέλουμε φέτος το καλοκαίρι

Tο παρακάτω άρθρο αποτελεί αναπαραγωγή από το jenny.gr

 

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Τουλάχιστον όλα γύρω μας αυτό μαρτυρούν. Από κάθε άποψη, το καλοκαίρι που μας περιμένει, η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, αυτή τη φορά θα χρειαστεί να μας φερθεί ακόμα πιο φιλόξενα. Ο ήλιος πρέπει να μας ζεστάνει αρκετά, η θάλασσα να μας δροσίσει πολύ και οι στιγμές να μας συνεπάρουν τόσο ώστε να ξεχαστούμε.

Όλοι έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτό το καλοκαίρι. Κι εγώ, που δεν είμαι ο κλασικός καλοκαιρινός τύπος, φέτος κάτι παραπάνω θα ζητήσω από τις διακοπές μου. Γιατί καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, σημαίνει χαλάρωση, σημαίνει ξεκούραση.

Ένα ταξίδι

Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Εξάλλου, στην Ελλάδα η απόσταση δεν έχει τόση σημασία για να ανακαλύψεις μία όαση για το καλοκαίρι. Όσο εύκολα μπορείς να βρεις ένα ιδανικό μέρος για διακοπές, ταξιδεύοντας 12 ώρες με το πλοίο, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα ταξιδάκι 2 ώρες από την Αθήνα. 

Η δική μου ζυγαριά όμως το καλοκαίρι γέρνει πάντα προς τις Κυκλάδες. Μικρά ή μεγάλα νησιά, με πολυκοσμία ή χωρίς είναι όλα υπέροχα και δύσκολα θα σε αφήσουν ανικανοποίητη. 

Ένα «καταφύγιο»

pastedGraphic.png

Το «καταφύγιο» είναι στενά συνδεδεμένο με τον προορισμό. Στη δική μου περίπτωση, αυτό θέλει λίγο παραπάνω σκέψη. Ιδανικά, φέτος το καλοκαίρι θα ήθελα να έχω έναν εκ διαμέτρου αντίθετων παραγόντων συνδυασμό. Θέλω απόλυτη απομόνωση και ευκαιρία για κοσμοπολίτικες βόλτες ταυτόχρονα.

Ένα όμορφο δωμάτιο δίπλα στη θάλασσα, που να αποπνέει γαλήνη και να με ξεκουράζει είναι ο στόχος. Αρκεί όμως να μπορώ γρήγορα να μπερδεύομαι σε κυκλαδίτικα στενοσόκακα και να πίνω cocktails σε λευκά πεζούλια που δίπλα τους σκάει το κύμα. 

Τώρα που το σκέφτομαι, μία ιδιωτική κυκλαδίτικη κατοικία στον Ορνό της Μυκόνου, όπως το Adorno Beach Hotel & Suites θα ήταν σωστή επιλογή. Η θέα της θάλασσας, το άκουσμα των κυμάτων, το γνωστό βουητό από το αεράκι των Κυκλάδων που σε νανουρίζει τα μεσημέρια και φουσκώνει τις λευκές κουρτίνες του δωματίου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζομαι. Η μινιμαλιστική bohemian αισθητική σε κάνει να αισθάνεσαι πιο οικεία και άμεσα σε βάζει σε vacation mode.

pastedGraphic_1.png

Το Adorno Beach Hotel & Suites έχει βρει τον ιδανικό συνδυασμό: μπορείς να έχεις και την ησυχία σου, αλλά και την επιλογή να έρθεις σε επαφή με κόσμο άμεσα. Η τοποθεσία του είναι ιδανική, αφού με μερικά βήματα πατάς στην αμμουδιά, ενώ ο Ορνός είναι από τις ομορφότερες παραλίες και η πιο κοντινή στη Χώρα. 

Το ανάγνωσμα

Το βιβλίο είναι απαραίτητο συστατικό του καλοκαιριού. Είναι ακόμα ένας τρόπος να ταξιδέψεις περισσότερο, να πας πιο μακριά. Μπορείς να τρυπώσεις σε κόσμους διαφορετικούς, να μάθεις ιστορίες, να μπεις σε σκέψεις, να αναρωτηθείς. Κι όλα αυτά κρατώντας ένα βιβλίο. Είναι τόσο σύνηθες σαν εικόνα, αλλά τόσο μαγικό στην πραγματικότητα. Σαν να το ζω ήδη: Ένα δροσερό πρωινό, σε μία αναπαυτική ξαπλώστρα με έναν χυμό κι ένα βιβλίο στο χέρι στο ιδιωτικό μπαλκόνι του δωματίου. Μία εικόνα τόσο γνωστή στο μάτι, που είναι όμως τόσο δύσκολο να γίνεις μέρος της. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, έχω βάλει σκοπό να κάνω αυτή την εικόνα πραγματικότητα. 

pastedGraphic_2.png

Τα απαραίτητα

Καλώς ή κακώς, νομίζω ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω με ένα backpack, ακόμα κι αν είναι ευρύχωρο και πιάνει από τη ράχη μου ως χαμηλά στη μέση. Αυτό όμως που θα καταφέρω – ελπίζω! – αυτό το καλοκαίρι είναι να ξεχάσω επίτηδες καθετί που θα μου τρώει χρόνο από την ξεκούραση. Θα δώσω περισσότερο χώρο στα αέρινα φορέματα και στα oversized πουκάμισα. Θα κλέψω χώρο από τα παπούτσια και θα προσθέσω μερικά μαντήλια. Θα κρατήσω τα άνετα σανδάλια μου και θα ψάξω να βρω το πιο μεγάλο ψάθινο καπέλο το οποίο θα σημάνει και την αρχή των διακοπών μου. Και είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου λείψει τίποτα. Ειδικά αν τελικά καταλήξω σε μια κατοικία σαν αυτή του Adorno Beach Hotel & Suites, τότε όλα τα υπόλοιπα θα τα βρω εκεί να με περιμένουν.  

pastedGraphic_3.png

Η καλή παρέα

Καλή η απομόνωση, αλλά καλύτερη με την κατάλληλη παρέα. Απομόνωση σε ένα όμορφο δωμάτιο με τη συντροφιά που σε κάνει να περνάς καλά, να ξεχνάς τα κακά και να ξεπερνάς τα δύσκολα. Σε αυτές τις διακοπές, η παρέα είναι υψίστης σημασίας. Μετά από μία άνοιξη πρωτόγνωρη, περίεργη και με πολλά ερωτηματικά σε όλους τους τομείς, η ασφάλεια κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο παίζει σημαντικό ρόλο. Ανά περίπτωση και περίοδο, η επιλογή της παρέας μπορεί να διαφέρει. Είτε όμως είναι ο σύντροφός σου, η κολλητή σου, η μαμά σου, το παιδί σου ή και όλοι αυτοί μαζί, το σίγουρο είναι ότι τους θες εκεί γύρω σου γιατί μόνο τότε όλα τα παραπάνω αποκτούν ουσιαστικά νόημα. 

Δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα. Είναι απαραίτητο. Όπως απαραίτητο είναι να καλομαθαίνεις λίγο τον εαυτό σου. Μόνο έτσι θα συνεχίσεις ακάθεκτη, πιο ζωντανή, πιο ορεξάτη και λίγο πιο σοφή. Η ξεκούραση σου αφήνει χώρο για όνειρα και χρόνο για παραγωγικές σκέψεις και αναθεωρήσεις, απαλλαγμένες από κοινωνικές νόρμες και επηρεασμένες από εξωτερικούς παράγοντες. 

Από: Jenny.gr

 
 

επιστροφή