Travel Secrets

Εκδρομή στο μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων

Εκδρομή στο μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων

Καλωσορίζοντας στην αλυσίδα μας το Ananti City Resort, ένας νέος προορισμός οξύνει τη φαντασία μας και μας ταξιδεύει στο φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων και του πάντα όμορφου Θεσσαλικού κάμπου…

Διασχίζουμε τη Θεσσαλία η οποία πριν από εκατοντάδες χρόνια ήταν μια τεράστια θαλάσσια έκταση και ελάχιστοι από εμάς το γνωρίζουν αυτό...Σήμερα γνωρίζουμε πως ο Θεσσαλικός κάμπος είναι το καμάρι της κεντρικής Ελλάδας με κύριο χαρακτηριστικό τις χρωματικές διαφοροποιήσεις των καλλιεργειών και τους γεωμετρικούς σχηματισμούς των αγροτεμαχίων.   

 

Κατευθυνόμαστε μόλις 20 χιλιόμετρααπό τα Τρίκαλα προκειμένου να θαυμάσουμε από κοντά τα Μετέωρα. Το επιβλητικό σύμπλεγμα ογκολίθων που σχηματίστηκαν από την διάβρωση μιας μεγάλης μάζας από πέτρες, άμμο και λάσπη όταν τα νερά της Θεσσαλικής λιμνοθάλασσας χύθηκαν στο Αιγαίο αιώνες πριν.

Απαθανατίζουμε τα Μετέωρα με δεκάδες κλικ στην κάμερά μας και θαυμάζουμε το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στην Ελλάδα, με πρώτο το Άγιο Όρος. Έξι μοναστήρια παραμένουν ακόμα σε λειτουργία τα οποία από το 1988 συγκαταλέγονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Χωρίς αμφιβολία, οι ομορφιές της περιοχής θα μας κρατήσουν κοντά τους για, τουλάχιστον, ένα long weekend. Για τη διαμονή μας επιλέγουμε το σύγχρονο και πολυτελές Ananti City Resort το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα των Μετεώρων και του κάμπου. Οι σύγχρονες ανέσεις του και οι πληθωρικές παροχές του σίγουρα θα προσελκύσουν την επιστροφή μας ξανά και ξανά για να ανακαλύψουμε και άλλα top attractions της υπέροχης αυτής περιοχής.  

      

Από: Εύα Κανελλοπούλου

 
 

επιστροφή