Travel Secrets

Η Μάνη πιο νόστιμη από ποτέ στο ξενοδοχείο Kyrimai Hotel

Η Μάνη πιο νόστιμη από ποτέ στο ξενοδοχείο Kyrimai Hotel

Το ιστορικό boutique ξενοδοχείο Kyrimai Hotel που βρίσκεται στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα Μάνης επενδύει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, μέσα από εξαιρετικά events και τη δημιουργική κουζίνα της σεφ Σταυριανής Ζερβακάκου.

Το εστιατόριο του Kyrimai Hotel κάνει πιο νόστιμη από ποτέ τη γεύση της Μάνης. Το μενού του συνδυάζει οικείες, παραδοσιακές γεύσεις και μια αίσθηση νεωτερισμού, ενώ τα πιάτα στοχεύουν να ευχαριστήσουν τον σύγχρονο επισκέπτη, αλλά παράλληλα να του δώσουν μια αυθεντική εμπειρία της κουλτούρας και των χαρών της Μάνης. Η κουζίνα του εστιατορίου, εξερευνά τις πολυάριθμες πτυχές της γαστρονομικής ιστορίας της Μάνης και εντυπωσιάζει, φέρνοντας στο τραπέζι τον απρόσμενα μοντέρνο και ασυνήθιστο χαρακτήρα τους.

Η κουζίνα του Κυρίμαι υιοθετεί ξανά τον μανιάτικο σοφρά, το μικρό χαμηλό τραπεζάκι γύρω από το οποίο κάθε μανιάτικη οικογένεια συνήθιζε να ετοιμάζει και να απολαμβάνει το γεύμα της, μυώντας τον επισκέπτη στην ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου και κάνοντας το φαγητό πιο νόστιμο από ποτέ.

Σπουδαίο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η ταλαντούχα σεφ του Κυρίμαι, Σταυριανή Ζερβακάκου, η οποία εξελίσσει με έναν φρέσκο και διαφορετικό τρόπο τις μανιάτικες γεύσεις, έχοντας ως βάση τα προϊόντα της γης αλλά και τις μνήμες της από τις μυρωδιές και τις γεύσεις των γιαγιάδων. Η φιλοσοφία της κουζίνας της στηρίζεται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα, ενώ η προσεκτική επιλογή των υλικών προσδίδει αυτήν την πολυπόθητη, ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.

Η ομάδα της κουζίνας του Κυρίμαι ξεχύνεται στη γη της Μέσα Μάνης για να συλλέξει προσεκτικά τα αγριόπρασα, τα μυρώνια και τον άγριο μάραθο που θα χρησιμοποιηθούν για τις παραδοσιακές πίτες του πρωινού. Από το ίδιο μέρος μαζεύεται με το χέρι και η φημισμένη αφρίνα, ο ανθός άλατος, που θεωρείται το πιο νόστιμο αλάτι και δημιουργεί εκρήξεις γεύσεων στα πιάτα που σερβίρονται πλάι στο κύμα του Γερολιμένα, με φόντο το Κάβο Γκρόσο. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το ψωμί και ψάρι, με σύγκλινο, άγρια σπαράγγια και τουρσί μελιτζανάκι αλλά και η ψητή σφέλα με αγριόχορτα και τηγανιτό αυγό.

Η γεύση της Μάνης αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο μέσα από τα ξεχωριστά events του ξενοδοχείου, όπως η εκδήλωση «Μάνη, η γεύση της ιστορίας»  με καλεσμένους τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς και το event «Ιστορίες οίνου και γεύσεων», με προσκεκλημένο τον οινοποιό Γιώργο Σκούρα από το Κτήμα Σκούρα, που διοργανώθηκαν την άνοιξη στο Κυρίμαι.

Απολαύστε μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής και γαστρονομίας στο Kyrimai Hotel,  κάνοντας κράτηση στο www.tresorhotels.com ή στο 210-8981884 και απολαύστε δωρεάν room upgrade, late check-out, κρασί και τοπικά εδέσματα κατά την άφιξή σας!

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή