Travel Secrets

Πάσχα στην Αστυπάλαια

Πάσχα στην Αστυπάλαια

Το Πάσχα στην Αστυπάλαια προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία αισθήσεωνΔωδεκανήσια αλλά με αέρα Κυκλαδίτισσας, η εναλλακτική πεταλούδα του Αιγαίου μας συναρπάζει με την απαράμιλλη ομορφιά της και τις χιλιάδες γοητευτικές της αντιθέσεις, μας μεθά με τα αρώματα των ανθισμένων αγριολούλουδων, μας μυεί στην κατάνυξη μέσα από τη μυστηριακή περιφορά του Επιταφίου γύρω από το Κάστρο και μας μαγεύει με τη γεύση του παραδοσιακού «Λαμπριανού».

Από τις 6-9 Απριλίου επισκεφθείτε την πανέμορφη Αστυπάλαια και βουτήξτε στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου, την κατάλευκη Χώρα και το επιβλητικό Κάστρο Querini, οι Melograno Villas θα σας προσφέρουν πολυτελή διαμονή στο νησί της πεταλούδας, από 348 ευρώ. 

Η τιμή περιλαμβάνει

  • 3 διανυκτερεύσεις (Επιτρέπονται έως 4 άτομα)
  • Πρωινό στη βίλα
  • Όλους τους φόρους

Γιατί να κάνω κράτηση με την Trésor

Εγγύηση καλύτερης τιμής

Αποκλειστικές εκπτώσεις έως 30% για τα μέλη του TClub

Δωρεάν αναβάθμιση δωματίου (κατόπιν διαθεσιμότητας)

Κρασί και τοπικές λιχουδιές κατά την άφιξη

Συγκέντρωση πόντων ανά διανυκτέρευση

Δεν είστε μέλος του TClub; Εγγραφείτε εύκολα & δωρεάν, εδώ

Σε ένα ονειρεμένο σκηνικό, οι πλήρως εξοπλισμένες βίλες Verde, Bianca και Ble παντρεύουν την αληθινή πολυτέλεια και την ιδιωτικότητα με την απαράμιλλη αισθητική και τις υπηρεσίες 5 αστέρων, συνθέτοντας έναν επίγειο παράδεισο φιλοξενίας. Εδώ, όλη η νησιωτική παράδοση, η μαγική ομορφιά του τοπίου και οι design λεπτομέρειες υπογεγραμμένες από διακεκριμένους σχεδιαστές όπως ο Philippe Starck, γίνονται ένα και συνθέτουν σπάνιες αποχρώσεις σε ένα καμβά με φόντο το Αιγαίο. 

 

Αν αυτό δεν σας είναι αρκετό για να σας πείσει να επισκεφθείτε την Αστυπάλαια φέτος το Πάσχα, διαβάστε παρακάτω 9 ακόμη λόγους:

1. Για να μεθύσετε από τα υπέροχα αρώματα των αρωματικών φυτών και των ανθισμένων αγριολούλουδων.

2. Για να εκπλαγείτε από την εικόνα της Αστυπάλαιας ντυμένης στα πράσινα, παρά το βραχώδες και άγονο έδαφός της.

3. Για να κάνετε ποδηλασία στο βουνό, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές για αρχάριους αλλά και προχωρημένους αναβάτες.

4. Για να επισκεφθείτε το αναρριχητικό πεδίο «Φτερά» επιλέγοντας μία από 20 διαδρομές διαφορετικών βαθμών δυσκολίας.

5. Για να κάνετε βόλτα στα ήσυχα σοκάκια της Χώρας, να σκαρφαλώσετε ως το Κάστρο και να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα στο απέραντο μπλε του Αιγαίου από ψηλά.

6. Για να δοκιμάσετε τα «λαζαράκια», τα παραδοσιακά νηστίσιμα γλυκά που φτιάχνονται από φρέσκο ζυμάρι με κανελοζάχαρη το Σάββατο του Λαζάρου.

7. Για να ζήσετε την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, ακολουθήστε την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας της Πορταϊτισσας γύρω από το Κάστρο. Η περιφορά καταλήγει στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου συναντάται με τον επιτάφιο του Αγίου Νικόλα, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

8. Για να γευτείτε το «Λαμπριανό», το παραδοσιακό αρνί ή κατσίκι στο φούρνο που σερβίρεται στην Αστυπάλαια την Κυριακή του Πάσχα, τα κιτρινοκούλουρα με την μυρωδάτη ζαφορά και τις λαμπρόπιτες, που προετοιμάζονται από τις νοικοκυρές το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την πρώτη Ανάσταση.

9. Για να παρακολουθήσετε το έθιμο του Ιούδα, σύμφωνα με το οποίο ένα ανθρώπινο ομοίωμα κρεμιέται σε ξύλινο κοντάρι, σηματοδοτώντας την έναρξη του πασχαλινού γλεντιού, υπό τους ήχους του βιολιού και του λαούτου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή