Travel Secrets

Κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις για τα ελληνικά κρασιά

ελληνικά κρασιά

«Θεωρούμε ότι τα ελληνικά κρασιά είναι ένα κρυμμένο κόσμημα» είπε χαρακτηριστικά η Christelle Guibert επικεφαλής των δοκιμαστών της διοργάνωσης Decanter Wine Awards 2012.

Περισσότερα από το 70% των ελληνικών κρασιών που συμμετείχαν φέτος στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό κρασιού, Decanter World Wine Awards 2012, απέσπασαν μετάλλια και διακρίσεις.

Ακόμη κι αν η ελληνική οικονομία διανύει περίοδο κρίσης, ο τομέας του οίνου φαίνεται να μην πτοείται καθόλου. Όχι μόνο περισσότερα από 70% των συμμετεχόντων ελληνικών κρασιών κέρδισαν μετάλλια, αλλά έξι από αυτά απέσπασαν το χρυσό.  

Στα χρυσά μας ανήκει και εκείνο που κέρδισε το εκ Σαντορίνης ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ το οποίο μάλιστα συγκέντρωσε -με το «Κτήμα Αργυρού 2011»- τη μεγαλύτερη βαθμολογία (94/100) στην αξιολόγηση κρασιών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, που πραγματοποίησε το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Wine & Spirits.

Στον διαγωνισμό, Decanter World Wine Awards 2012, χρυσά μετάλλια απέσπασαν οι ετικέτες της ελληνικής οινοποιίας ΓΑΙΑ, οι οινοποιίες ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ, και ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

 

Πηγή: www.guardian.co.uk

Aπό τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

επιστροφή