Travel Secrets

Υποψήφιο στα World Luxury Restaurant Awards το εστιατόριο του Μικρό Πάπιγκο 1700

Υποψήφιο στα World Luxury Restaurant Awards το εστιατόριο του Μικρό Πάπιγκο 1700

Το Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spaπολύτιμο μέλος της Trésor Hotels & Resorts στα Ζαγοροχώρια με υπερηφάνια ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του εστιατορίου του, Veranda at 1700 Greek Organic Herbs Cuisine, στην κατηγορία "Heritage Restaurant" των φετινών, παγκοσμίου φήμης World Luxury Restaurant Awards.

Ως πρεσβευτής του Slow Food International στην Ελλάδα, το εστιατόριο του πολυβραβευμένου ξενοδοχείου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία slow food με θέα το φαράγγι του Βίκου. Με φιλοσοφία το slow food ως απάντηση στο fast food και τον «γρήγορο» τρόπο ζωής, το Veranda at 1700 σερβίρει αυθεντικό ελληνικό πρωινό και παραδοσιακές συνταγές with a twist για γεύμα και δείπνο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Φρέσκα βιολογικά αυγά, άγρια βατόμουρα, γάλα από τους κτηνοτρόφους του Πάπιγκου, μανιτάρια που συλλέγονται προσεκτικά από το άγριο δάσος, χειροποίητες μαρμελάδες, παραδοσιακές παπιγκιώτικες πίτες με χορταρικά και βότανα της περιοχής, αποτελούν μερικές μόνο από τις γεύσεις του εστιατορίου.

Στο πρωινό του ξενοδοχείου θα γευτείτε τοπικές γεύσεις και προϊόντα που θα συνεπάρουν τους ουρανίσκους σας. Από το γάλα που θα πιείτε, το οποίο συλλέγεται αποκλειστικά από τους κτηνοτρόφους του Πάπιγκου από ζώα που βοσκούν ελεύθερα στη φύση και τα βουνά του Ζαγορίου, το τυρί και το γιαούρτι που είναι επίσης παραγωγής του ξενοδοχείου, ως τα αυγά που συλλέγονται από τις κότες του χωριού, στο Μικρό Πάπιγκο 1700 θα απολαύσετε αυθεντικό ελληνικό πρωινό με αγνά τοπικά προϊόντα. Γευτείτε εποχιακούς καρπούς και φρούτα του δάσους, αγριοφράουλες και άγρια βατόμουρα, κάστανα, φουντούκια και κούμαρα, όλα φρεσκοκομμένα από το άγριο δάσος που περικλύει το ξενοδοχείο.

Εκτός από την καταπληκτική θέα στο φαράγγι του Βίκου, στο Veranda 1700 θα απολαύσετε για γεύμα ή δείπνο ό,τι απλόχερα προσφέρει η φύση του Ζαγορίου, που καλλιεργείται στο Organic Zagori Farm. Ό,τι βλέπετε στο πιάτο σας, από τις πατάτες, τα κολοκύθια, τα όσπρια, τα αρωματικά και τις πρασινάδες, έχει καλλιεργηθεί σε μικρούς μπαχτσέδες, ξεχωριστούς για κάθε καλλιέργεια. Παράλληλα, όλα τα βότανα και τα αρωματικά που καταλήγουν στο πιάτο σας, συλλέγονται προσεκτικά και με μεγάλη φροντίδα ώστε να μη χαλάσει η ρίζα τους και να ανθίσουν ξανά πολύ γρήγορα.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή