Travel Secrets

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Η καλύτερη Κυριακάτικη εκδρομή εντός Αττικής

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Η καλύτερη Κυριακάτικη εκδρομή εντός Αττικής

Εσείς αλήθεια το ξέρατε ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα είναι από τα μεγαλύτερα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά πάρκα για παιδιά και ενήλικες στην Ευρώπη? Ο μαγικός κόσμος 2.000 ζώων, 238 ειδών πτηνών, 46 θηλαστικών και 30 ειδών ερπετών μας περιμένει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης!

Η λειτουργία του αριθμεί ήδη τα 10 χρόνια και ενώ ξεκίνησε ως Ορνιθολογικό Πάρκο, σήμερα πλέον φιλοξενεί πάνω από 300 είδη ζώων σε σύνολο, σε 190 στρέμματα γης ειδικά διαμορφωμένα για μοναδικούς περίπατους στη φύση από το πρωί μέχρι το βράδυ.

 

Το Πάρκο είναι χωρισμένο σε θεματικές ζώνες, από την «Αφρικανική Σαβάνα» που καλύπτει την μεγαλύτερη έκταση, έως το τμήμα που αφορά αποκλειστικά την «Ελληνική Πανίδα» και από «Τα ζώα της Φάρμας» έως το «Δελφινάριο», τον «Κόσμο των Ερπετών», το «Δάσος των Μαϊμούδων», τη «Γη των τσίτα» καθώς και Ενυδρείο!   

 

Φροντίστε να έχετε αρκετή ώρα στη διάθεσή σας καθότι θα την χρειαστείτε σίγουρα! Ευτυχώς υπάρχει και καφετέρια όπως και ειδικά τραπέζια για πικ-νικ για τα αναγκαία διαλλείματα.

Το Αττικό Πάρκο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων και ενισχύει τη διαδικασία αναπαραγωγής των ειδών υπό εξαφάνιση.  

Γενική είσοδός 15 ευρώ. Παιδικό 11 ευρώ. Ειδικές τιμές πακέτων και ετήσιο πάσο στη διάθεση του κοινού. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ο χάρτης θα σας βοηθήσει να το εντοπίσετε πιο εύκολα. Απολαύστε το με την ψυχή σας και μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή!

Από: Εύα Κανελλοπούλου

 
 

επιστροφή