Travel Secrets

Μάνη: Η γεύση της ιστορίας στο Κυρίμαι Hotel

Μάνη: Η γεύση της ιστορίας στο Κυρίμαι Hotel

Στο ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel στον Γερολιμένα της Μάνης, οι γεύσεις συναντούν την ιστορία το Σάββατο 4 Μαρτίου, μέσα από τη διοργάνωση του event «Μάνη ΙΙ Η γεύση της ιστορίας».

Η ξενάγηση στις μανιάτικες γεύσεις ξεκινάει το μεσημέρι, δοκιμάζοντας τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς, με τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, από τους αντιπροσωπευτικότερους εκφραστές του Λακωνικού αμπελώνα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η ταλαντούχα σεφ του ξενοδοχείου Κυρίμαι, Σταυριανή Ζερβακάκου, θα σας ταξιδέψει σε μονοπάτια μνήμης και γεύσης της Μανιάτικης γης.

Στην παρέα θα είναι ο συγγραφέας-ερευνητής και εκφραστής της Μανιάτικης ιδέας, Κυριάκος Κάσσης, ο πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας Γιώργος Πίττας και η δημοσιογράφος γεύσης Βίκυ Κουμάντου.

Το μενού του Kyrimai Hotel συνδυάζει οικείες, παραδοσιακές γεύσεις και μια αίσθηση νεωτερισμού, ενώ τα πιάτα στοχεύουν να ευχαριστήσουν τον σύγχρονο επισκέπτη, αλλά παράλληλα να του δώσουν μια αυθεντική εμπειρία της κουλτούρας και των χαρών της Μάνης.

Η ταλαντούχα σεφ του Κυρίμαι, Σταυριανή Ζερβακάκου, εξελίσσει με έναν φρέσκο και διαφορετικό τρόπο τις μανιάτικες γεύσεις, έχοντας ως βάση τα προϊόντα της γης αλλά και τις μνήμες της από τις μυρωδιές και τις γεύσεις των γιαγιάδων.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή