Travel Secrets

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο On The Verandah του Poseidonion Grand Hotel

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο On The Verandah του Poseidonion Grand Hotel

Με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 στο θεσμό των Χρυσών Σκούφων διακρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το εστιατόριο On the Verandah του εμβληματικού ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel, πολύτιμου μέλους της Trésor Hotels & Resorts στις Σπέτσες.

Με φόντο τον Αργοσαρωνικό κόλπο, ο βραβευμένος και ταλαντούχος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, ετοιμάζει εντυπωσιακά πιάτα με έντονη ελληνικότητα που σερβίρονται στην κομψή αστική βεράντα του Ποσειδωνίου. Βάση του η εντοπιότητα των υλικών και της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, πάνω στην οποία «κεντάει» με σύγχρονες τεχνικές και φρέσκια ματιά την πρότασή του, δημιουργώντας μια πολύ προσωπική σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Οι γεύσεις του εστιατορίου On the Verandah παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση φρέσκων υλικών από το βιολογικό μποστάνι του Poseidonion. 

Όπως αναφέρουν οι "Χρυσοί Σκούφοι", από τα καλύτερα πιάτα του εστιατορίο "Η Αθηναϊκή στις Σπέτσες", που γίνεται ταρτάρ από μυλοκόπι, με μαγιονέζα ελαιολάδου, λαχανικά, αυγοτάραχο, αυγό ορτυκιού και πατάτες ˙ η "Ζωή του Κόκκορα" με καλαμπόκι ψητό, σιτάρι σαν ριζότο, αυγό, κρέμα αυγών και μαύρη τρούφα και το "Μοσχάρι Μελιτζάνες" με φιλέτο, μελιτζάνα καπνιστή γεμισμένη με μελιτζανοσαλάτα, νιόκι τραχανά και γραβιέρα. Ξεχωρίζουν: η σαλάτα «Ντομάτες & Φράουλες» για τον conceptual συνδυασμό των δύο εταίρων που τα αρώματά τους μοιάζουν όταν ωριμάζουν, μαζί με φέτα σαγανάκι, ρόκα, αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης ˙ ο “χωριάτικος” τόνος καρπάτσιο, με χωριάτικη και βλίτα ˙ ο απρόσμενος συνδυασμός μπαρμπούνι με τραγανή πέτσα κοτόπουλου και ριζότο με κρόκο Κοζάνης και βανίλια και φυσικά η «Σκορπίνα³» που έρχεται σαν σούπα, fish & chips, και καλοκαιρινό τουρλού με σταφύλι. Το «Ψωμί, ελιά & σοκολάτα» με σοκολάτα 70%, υφές ελαιολάδου και προπύρα Σπετσών είναι από τα γλυκά που δεν θα το ξεχάσετε.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή