Travel Secrets

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό πραλίνας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό πραλίνας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα και προετοιμάζουμε τον πιο Χριστουγεννιάτικο κορμό πραλίνας, από τον Στέλιο Παρλιάρο, όπως τον παρουσίασε στην εκπομπή Γλυκές Αλχημείες!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

- 160 γρ. φουντούκια

- 160 γρ. ζάχαρη άχνη

- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

- 180 γρ. ασπράδια αυγών

- αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί SANITAS

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

- 200 γρ. σοκολάτα 55% κακάο VALRHONA

- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

- 170 γρ. πέρλες σοκολάτας VALRHONA

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

- 250 γρ. σοκολάτα τζιαντούγια VALRHONA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΠΡΑΛΙΝΑΣ

Για το μπισκότο, βάζουμε τα φουντούκια και την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα αλέθουμε σε σκόνη. Χτυπάμε το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Ενσωματώνουμε απαλά στη μαρέγκα τα τριμμένα φουντούκια με την ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα πάνω σε αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-25 λεπτά και αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει καλά.

Για την μους πραλίνας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε την πραλίνα μέσα στη ζεστή σοκολάτα και όταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας και ομογενοποιούμε.

Σε μια φόρμα για κορμούς τοποθετούμε μια διάφανη μεμβράνη και απλώνουμε λίγη από τη μους πραλίνας. Κόβουμε στις διαστάσεις της φόρμας μια λωρίδα μπισκότου και την τοποθετούμε πάνω από τη μους. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, διαμορφώνοντας τελικά 3 αλλεπάλληλες στρώσεις μους και μπισκότου. Αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να παγώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού τον κορμό και ρίχνουμε από πάνω του το γλάσο.

Πηγή: www.glykes-alchimies.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest! 

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή