Travel Secrets

Agosto: Γαστρονομική όαση στην Ίο

Agosto: Γαστρονομική όαση στην Ίο

Το αγαπημένο εστιατόριο Agosto στην καρδιά της Χώρας της Ίου φέτος κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει με ένα λαχταριστό, ανανεωμένο μενού ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας.

Συνδυάζοντας καλό φαγητό και μοναδική ατμόσφαιρα, το Agosto Ristorante-Bar παραμένει σταθερά μία από τις κορυφαίες επιλογές για φαγητό στην Ίο. Το μοντέρνο και ειδυλλιακό σκηνικό του Agosto έχει στηθεί μέσα στα γραφικά σοκάκια της Χώρας. Σε μια καλόγουστη και δροσερή βεράντα με λευκά τραπέζια, ελαιόδεντρα και χαλαρωτική μουσική, θα απολαύσετε τις μοναδικές δημιουργίες του σεφ Μανώλη Ραγκούση.

Η κουζίνα του εστιατορίου είναι μεσογειακή, με πολλά πιάτα ιταλικής προέλευσης. Δοκιμάστε χωρίς δεύτερη σκέψη το Rib Eye Premium Cut, με λάδι τρούφας και ψητή καραβίδα, την ταλιάτα τόνου με πουρέ από κουνουπίδι και άγρια μανιτάρια και τον ψητό σολωμό με σόγια, μέλι και τζίντζερ. Οι λάτρεις των ζυμαρικών και των ριζότι θα βρουν το δικό τους αγαπημένο πιάτο ανάμεσα στο ριζότο με γαρίδες σαγανάκι, τον open plan μουσακά, τις ταλιατέλες με λάδι μαύρης τρούφας και τα linguini di mare με εκλεκτά κοχύλια, μύδια και γαρίδες.  

Από σαλάτες, προτείνουμε την ανάμεικτη με παντζάρι, αβοκάντο, ξινοτύρι Ίου και σύγκλινο Μάνης αλλά και την υπέροχη Shrimps & Cocco με γαρίδες, μάνγκο, μήλο και dressing καρύδας και lime. Για ορεκτικό, μη χάσετε τα χτένια στο φούρνο με αρωματικό βούτυρο αλλά και το μωσαικό χταποδιού με φάβα, τσιπς από ραπανάκι, καραμέλα σόγιας και κάπαρη. Θα λατρέψετε επίσης τις φρεσκοψημένες ιταλικές πίτσες του Agosto, όπως είναι η Burrata, η Tartuffo και η Chorizo. 

Για επιδόρπιο, στα γευστικά must του Agosto είναι αναμφίβολα το λαχταριστό και περιζήτητο Calzone με πλούσια γέμιση πραλίνας και μασκαρπόνε, ενώ αφήστε χώρο και για την πανακότα βανίλιας με σούπα από πεπόνι.

Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα εκλεκτό κρασί από την ενημερωμένη wine list του Agosto, αλλά και με ένα δροσιστικό κοκτέιλ, όπως το Passion Spritz και τo Vanilla Breakfast από το ανανεωμένο cocktail menu του εστιατορίου.

Περισσότερες πληροφορίες: Χώρα Ίου, τηλ.: 22860 92020.

Για τη διαμονή σας στην Ίο, επιλέξτε το εκπληκτικό ξενοδοχείο Ios Palace Hotel & Spa, που θα σας χαρίσει την πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στο νησί.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest    

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή