Travel Secrets

Ξεκινά το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Ξεκινά το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τρίτη διοργάνωση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου.

Έτσι, από 1η έως και 9 Δεκεμβρίου, οι φίλοι του κινηματογράφου έχουν έναν ακόμη λόγο να βρεθούν στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Λουτρακίου και τον Κινηματογράφο Λαϊς στην Κόρινθο, αυτή τη φορά όχι για μια μίνι απόδραση αλλά και για ένα σπουδαίο σινεφίλ event.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στην δημιουργία θεματικών ενοτήτων σχετικών με τις «Γέφυρες» στο πρόγραμμα προβολών, και έχει σκοπό να αναδείξει τη γεωπολιτική και ιστορική σχέση της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, και συγκεκριμένα του σημαντικού ρόλου του Ισθμού της Κορίνθου στη σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν θεσμό σε ανοιχτό διάλογο με όλες τις δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του κινηματογράφου, αλλά και τους φορείς τους όπως είναι το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας Πελοποννήσου, και φυσικά απώτερος σκοπός είναι να αναπτύξει επικοινωνία με άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Σκηνοθέτες που έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και για νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Φεστιβάλ Ecofilms και επίσης το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου έχουν υποβάλλει τα έργα τους και στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τη μορφή μιας καλλιτεχνικής σύμπραξης μεταξύ των φεστιβάλ.

Συνολικά θα προβληθούν 53 ταινίες εκ των οποίων οι 18 είναι μεγάλου μήκους και οι υπόλοιπες είναι μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια και ταινίες τεκμηρίωσης. Οι προβολές ξεκινούν από τις 3 και 5 το απόγευμα και συνεχίζουν μέχρι τα μεσάνυχτα. Το φεστιβάλ θα εκδώσει κάρτες γενικής εισόδου για όλες τις προβολές και στις δύο πόλεις με την τιμή των 20 ευρώ, ενώ το ημερήσιο εισιτήριο στοιχίζει 7 ευρώ και το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές, άνεργους, παιδιά, και ηλικιωμένους άνω των 65 στοιχίζει 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 27413 03012

Από: Ελενη Νικολούλια

 
 

επιστροφή