Travel Secrets

Λευκάδα: Γεύμα στους Εγκρεμνούς

Λευκάδα: Γεύμα στους Εγκρεμνούς

Photo credits: www.arttable.gr

Το ταξίδι στις γεύσεις του στεριανού νησιού ξεκινάει από τα εστιατόρια της πόλης, όπου η φρεσκάδα του ιωδίου μπλέκεται με τη μυρωδιά παραδοσιακών πιάτων, περνάει από τα παραθαλάσσια Σύβοτα και τη Λυγιά και καταλήγει σε τραπέζια που αιωρούνται στους εγκρεμνούς του νησιού και γεμίζουν με ψαράκια σαβόρο, ντόπια κολάσιμα σαλάμια και αβγοτάραχο από τα διβάρια της λιμνοθάλασσας. Ακολουθούν οι πιο νόστιμες στάσεις στο νησί. 

Η Ράχη

Σκαρφαλωμένο στο ορεινό χωριό Εξάνθεια, σε υψόμετρο 600 μέτρων, το εστιατόριο έχει μια καταπληκτική βεράντα που αποτελεί το πιο περιζήτητο σημείο για απίστευτη θέα στο Ιόνιο. Σπιτικές γεύσεις από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο, εκλεκτά ντόπια κρέατα και δικό τους κρασί. Εξάνθεια, τηλ.: 26450 99439, www.rachi.gr, από €15 το άτομο. 

Θυμάρι

Η γλυκύτατη αυλή του βρίσκεται σε ένα από τα σοκάκια της πόλης και είναι γεμάτη λουλούδια, μυρωδικά ενώ μια ροδιά στέκεται στο κέντρο της. Τα κρεατικά είναι ντόπια και τα ζυμαρικά παρασκευάζονται στην κουζίνα του. Αρχίστε με δροσερή σαλάτα με πράσινη, κόκκινη λόλα και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας ή μανούρι στη σχάρα σερβιρισμένο με σύκα και ούζο ενώ από τα κυρίως θα λατρέψετε το αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα δενδρολίβανου και πουρέ πατάτας. Για επιδόρπιο ζητήστε μους σοκολάτα. Πηνελόπης 19, τηλ: 26450 22266, από €15 το άτομο. 

Τ' Αλώνι 

Απόλυτα σπιτική κουζίνα στο ημιορεινό χωριουδάκι Χορτάτα, στα δυτικά της Λευκάδας. Μαμαδίστικες πίτες, τυριά παραγωγής τους, χειροποίητες πατάτες, κοκόρια και κουνέλια από τη φάρμα τους. Μη χάσετε την ποικιλία από ζουμερά κρέατα και το κόκορα παστιτσάδα. Χορτάτα, τηλ.: 26450 33240, www.t-aloni.gr, από €15 το άτομο. 

Σταύρος


Λειτουργεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες και είναι από τις καλύτερες επιλογές για φρέσκο ψάρι στο γραφικό ψαροχώρι Σύβοτα, στα ανατολικά του νησιού. Κάθε πρωί το δικό τους καΐκι ξεφορτώνει τα πιο φρέσκα ψάρια και αστακούς που θα μετατραπούν σε λαχταριστές μακαρονάδες. Πολύ καλή και η ψαρόσουπά του. Αντί για τα τραπεζάκια πλάι στις βάρκες, καθίστε στην βεράντα του στον ανοιχτό πάνω όροφο για να έχετε στα πόδια σας όλο τον κόλπο των Συβότων. Σύβοτα, τηλ: 26450 31181, από € 15 το άτομο. 

Μηνάς

Η ταβέρνα του Μηνά βρίσκεται στη Νικιάνα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της ανατολικής Λευκάδας. Τα ψάρια είναι πάντα φρεσκότατα και προέρχονται κατευθείαν από τα νερά του Ιονίου. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την ψαρόσουπα με ροφό και τον παστό γαύρο. Οι κρεατοφάγοι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι- υπάρχουν όλων των ειδών τα κρέατα, τα οποία ψήνονται επί τόπου στην σχάρα. Λυγιά, τηλ.: 26450 71480, www.tavernaminas.gr, από €15 το άτομο.

Φρύνη στο Μώλο

Στην ανατολική παραλία της πόλης της Λευκάδας, δίπλα στα σκάφη της μαρίνας, θα δοκιμάσετε πιάτα κρεατικών και ψαρικών από εκλεκτές πρώτες ύλες. Από τα πιο φημισμένα πιάτα του είναι τα μυρωδάτα τυροπιτάκια με ούζο και μέλι, το τρυφερό κοτόπουλο με σπανάκι και τα αχνιστά μύδια. Δημ. Γολέμη 12, τηλ: 26450 24879, από €15 το άτομο. 

Μαργαρίτα 

Από τα πιο γνωστά και καλά εστιατόρια του νησιού, στην ανατολική πλευρά της πόλης, που τιμούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι. Στο πλούσιο μενού φιγουράρουν σπιτικά μαγειρευτά, πιάτα ημέρας αλλά και πολλά ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια. Ωραία θέα από την ταράτσα στο λιμάνι και τα ιστιοπλοϊκά. Λευκάδα, τηλ.: 26450 22232, από €20 το άτομο. 

Πηγή: www.arttable.gr

Photo credits: www.arttable.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter και στο Pinterest!

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή