Travel Secrets

Black is beautiful: οι παραλίες της Σαντορίνης!

Black is beautiful: οι παραλίες της Σαντορίνης!

Η Σαντορίνη θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο και όχι άδικα! Το επιβλητικό της τοπίο, η καλντέρα, το ηφαίστειο, τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, τα συγκλονιστικά ξενοδοχεία και η υψηλή γαστρονομία την κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές επισκεπτών απ'όλο τον κόσμο.

Αυτό που ίσως είναι λίγο παρεξηγημένο, είναι οι παραλίες της. Ίσως γιατί στην πλειοψηφία τους έχουν κατάμαυρη άμμο κάτι πολλούς τους ξενίζει! Άδικα όμως, γιατί είναι όλες πανέμορφες, έχουν πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και όμορφη ψιλή μαύρη άμμο ή μικρά μαύρα βότσαλα. Υπάρχει βέβαια και επιλογή σε κόκκινη και λευκή!

Ας τις δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Καμάρι

Τεράστια  παραλία (5 χλμ)  με μαύρη αμμουδιά και full οργάνωση με ξαπλώστρες ομπρέλες, εστιατόρια και beach bars. Από τις πιο δημοφιλείς στο νησί γιατί μπορεί να καλύψει κάθε σας ανάγκη.

Περίσσα

Επτά επιβλητικά χιλιόμετρα στρωμένα από κατάμαυρη-φτιαγμένη από λάβα-άμμο δίπλα σε καταγάλανα νερά. Και εδώ θα βρείτε τα πάντα.

Περίβολος

Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού όπου γίνεται κυριολεκτικά μάχη για μια ξαπλώστρα στα όμορφα beach club της. Η άμμος είναι μαύρη και μαλακή και τα νερά υπέροχα. Εκεί θα βρείτε υψηλού επιπέδου επιλογές για φαγητό.

Μονόλιθος

Χαμηλότερου προφίλ παραλία, με πλήρη οργάνωση γι'αυτό την προτιμούν και οικογένειες.

Κολούμπο

Συνδυασμός λεπτού μαύρου βότσαλου και καταγάλανων νερών. Αν πάτε νωρίς θα έχετε το προνόμιο της φυσικής σκιάς κάτω από τον κατακόρυφο βράχο που δεσπόζει στην άκρη της.

Πορί

Η φυσική συνέχεια της παραλίας του Κολούμπου μετά τον τεράστιο βράχο. Απευθύνεται  σε όσους αποζητούν κάτι ήσυχο μια και το προτιμούν συνήθως μόνο ντόπιες οικογένειες.

Βλυχάδα

Μια επιβλητική παραλία με μια μοναδική ενέργεια που την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Σεληνιακό τοπίο με λευκούς ηφαιστειακούς βράχους!

Κόκκινη Παραλία

Πολύ δημοφιλής παραλία, με ψιλό κοκκινωπό βότσαλο και κατακόκκινα τεράστια βράχια που απλώνονται πίσω της. Είναι το επόμενο πιο διάσημο αξιοθέατο της Σαντορίνης, μετά το ηλιοβασίλεμα από την Καλντέρα.

Άσπρη παραλία

Εδώ τα πάντα είναι λευκά! Από τα βότσαλα μέχρι και τον εντυπωσιακό ψηλό βράχο που δεσπόζει στο background. Ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσετε είναι με το βαρκάκι από το Ακρωτήρι ή την Κόκκινη παραλία

Μπαξέδες

Η πιο γνωστή από τις παραλίες της Οίας και η καλύτερη λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τον πολύ κόσμο ή τις μετακινήσεις.

Άβις-Έξω γωνιά

Μικρή αμμουδερή παραλία κοντά στον Μονόλιθο. Ιδανική για όσους κάνουν windsurf.

Κάθαρος

Άγριας ομορφιάς παραλία με καθαρά νερά και πανοραμική θέα προς τη Θηρασιά. Την προτιμούν οι πιο ψαγμένοι και όσοι δεν θέλουν να μετακινηθούν πιο μακριά από την Οία.

Έξω Γιαλός

Όμορφη και ήσυχη παραλία με κατάμαυρη άμμο και καταγάλανα νερά. Βρίσκεται 4 χλμ από το χωριό του Καρτεράδου.

Βουρβούλος

Μαύρο βότσαλο σε ένα γραφικό λιμανάκι.

Αμμούδι

Εκεί θα κατέβεις από την Οία με τα σκαλοπάτια ή και με αυτοκίνητο για να συνδυάσεις βουτιά με φαγητό στις εξαιρετικές ψαροταβέρνες.

Αρμένι

Καθαρά νερά και ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Προσβάσιμη από το Αμμούδι με καϊκάκι ή μέσω των 286 σκαλοπατιών από την Οία.

Αλμύρα

Ερημική σχετικά παραλία προσβάσιμη από τον δρόμο λίγο πριν τον οικισμό του Ακρωτηρίου.

Θέρμη

Άγριας ομορφιάς παραλία κοντά στο Μεγαλοχώρι που οφείλει το ονομά της στις ανεκμετάλευτες θερμές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή.

Πλάκα

Αντίστοιχης αισθητικής και λογικής με την γειτονική της Θέρμη.

Κάμπια

“Σφηνωμένη” ανάμεσα στην Κόκκινη και την Άσπρη παραλία με ατού της τα υπέροχα σμαραγδένια νερά. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο αλλά και από το μονοπάτι που ξεκινάει από την Κόκκινη παραλία.

 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts στο Twitter

Από: Αμαλία Μέη

 
 

επιστροφή