Travel Secrets

Η πρώτη Biennale Σαντορίνης είναι γεγονός!

Η πρώτη Biennale Σαντορίνης είναι γεγονός!

Ακόμη πιο «σφιχτές» γίνονται η σχέσης της μαγικής Σαντορίνης με την τέχνη, ιδίως του μεσαιωνικού χωριού Πύργος, που παρουσιάζει αξιοθαύμαστα και άριστα διατηρημένα δείγματα αρχιτεκτονικής.

Ο λόγος για την  πρώτη Biennale Σαντορίνης που είναι πλέον  γεγονός, ξεκινά επίσημα την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της είναι το «Παρελθόν» και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον πώς έργα τέχνης καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: «Πώς ορίζουμε τη σχέση μας με το παρελθόν και πως όλα όσα ζήσαμε επηρεάζουν το παρόν μας;»

Κεραμική, κολάζ, ζωγραφική, comic και πολλά άλλα είδη έρχονται να δώσουν μια ακόμη πιο καλλιτεχνική πνοή στο νησί, ιδίως την περιοχή του Πύργου που φημίζεται για την art φύση του. Συγκεκριμένα, θα δείτε έργα καλλιτεχνών από 35 χώρες, ανάμεσά τους και αξιόλογους Θηραίους καλλιτέχνες, 18 επιμελητών από Ελλάδα, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Χιλή, Γαλλία, Ιαπωνία και Αυστραλία, μέσα από 20 διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους.

Ο μεγαλύτερος όγκος των εκθέσεων θα διεξαχθεί στον Πύργο ενώ ένα μέρος των εκθέσεων θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Σαντορίνης. Πιο συγκεκριμένα στον Πύργο θα χρησιμοποιηθούν 11 κλειστοί χώροι (παλιές κάναβες) καθώς και μερικοί εξωτερικοί χώροι κάτω από το Βενετσιάνικο Καστέλι δημιουργώντας ένα πάρκο τέχνης. Μέσα στους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν και το boutique ξενοδοχείο Voreina Gallery Suites στον Πύργο, το οποίο μάλιστα έχει δημιουργηθεί από την ιδέα ύπαρξης μιας κατοικήσιμης gallery!

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση θα βρείτε στο www.santorinibiennale.gr.

Από τη Νάντια Μασσαχού (press@tresorhotels.com)

Από: Νάντια Μασσαχού

 
 

Φωτογραφίες

επιστροφή