Travel Secrets

3 τέλειες ανοιξιάτικες εκδρομές δίπλα στη θάλασσα

3 τέλειες ανοιξιάτικες εκδρομές δίπλα στη θάλασσα

Σπέτσες, Ναύπλιο και Μάνη φορούν τα ανοιξιάτικα τους και μας χαρίζουν την αφορμή που χρειαζόμασταν για να βολτάρουμε δίπλα στο κύμα, να εισπνεύσουμε την αύρα της θάλασσας, να τολμήσουμε, ίσως, τις πρώτες βουτιές σε γαλανά κρυστάλλινα νερά και να πιστέψουμε ότι το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά.

Σπέτσες

Το κοσμικό νησί του Αργοσαρωνικού έχει άλλη γοητεία τους ανοιξιάτικους μήνες, πλημμυρίζοντας την ατμόσφαιρα με έναν μεθυστικό συνδυασμό από τα αρώματα των λουλουδιών, των βοτάνων και του πεύκου. Η παραλιακή βόλτα από τη Ντάπια ως το γραφικό Παλιό Λιμάνι, παρέα με τους ποδηλάτες και τις άμαξες είναι must, ενώ ο περίπατος από την αντίθετη κατεύθυνση, που ξεκινάει από την πλατεία Ποσειδωνίου, όπου δεσπόζει το άγαλμα της Μπουμπουλίνας, και καταλήγει στην Αναργύρειο και Κοργελιάνειο Σχολή, οδηγεί σε μια εξίσου όμορφη πλευρά του νησιού. Οι λάτρεις του ποδηλάτου μπορούν να ανακαλύψουν τις μυστικές γωνιές των Σπετσών κάνοντας πετάλι, ενώ για τους πιο δραστήριους επισκέπτες, το πλέον καθιερωμένο Spetsathlon επιφυλάσσει συναρπαστικές στιγμές δράσης το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Photo: Αλεξάνδρα Αργύρη

Πού να μείνετε: Το Poseidonion Grand Hotel είναι ένα ξενοδοχείο-πραγματική εμπειρία στις Σπέτσες. Σε ένα διατηρητέο επιβλητικό κτίριο σπάνιας ομορφιάς, που θυμίζει τα πολυτελή grand hotels της Κυανής Ακτής, το Ποσειδώνιο στο λιμάνι της Ντάπιας, σας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η φιλοξενία και η πολυτέλεια επαναπροσδιορίζονται στο ιστορικό ξενοδοχείο. Επιλέξτε το δωμάτιο που σας ταιριάζει είτε στην ιστορική είτε στη νέα πτέρυγα και παραδοθείτε στις ανέσεις του.

Ναύπλιο

Ρομαντικό και ειδυλλιακό, το Ναύπλιο είναι ο απόλυτος ανοιξιάτικος προορισμός μόλις μια ανάσα από την Αθήνα, που αποπνέει βενετσιάνικη αύρα, πλούσια ιστορία και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένας περίπατος με κοντομάνικο στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς, γύρω από τον βράχο της Ακροναυπλίας, με τη θάλασσα στα πόδια σας, είναι ό,τι πρέπει για να νιώσετε ότι το καλοκαίρι είναι κοντά, ενώ μη φύγετε εάν δεν περιπλανηθείτε στα στολισμένα με πολύχρωμες βουκαμβίλιες γραφικά σοκάκια, κρατώντας αυθεντικό ιταλικό παγωτό στο χέρι. Πλούσιες δόσεις ιστορίας σας περιμένουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα θαυμάσετε το Βουλευτικό, το κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το Τριανόν, το παλιό τζαμί, και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που στεγάζεται σε μια βενετσιάνικη αποθήκη του 1713. Τολμήστε, επίσης, να σκαρφαλώσετε τα 999 σκαλιά που οδηγούν στο Παλαμήδι και αποζημιωθείτε με την εντυπωσιακή θέα.

Πού να μείνετε: Για άνετη, χαλαρωτική και πολυτελή διαμονή μέσα στη φύση της Αργολίδας, κάντε check-in στο Hotel Perivoli που στέκεται σκαρφαλωμένο σε έναν καταπράσινο λόφο μόλις 8,5 χλμ από το Ναύπλιο. Αγκαλιασμένο από μυρωδάτους πορτοκαλεώνες και με πανοραμική θέα απ' όλα τα δωμάτια, το ξενοδοχείο Περιβόλι σερβίρει αυθεντικό ελληνικό πρωινό, διαθέτει εγκαταστάσεις όπως πισίνα, εστιατόριο και bar και είναι το απόλυτο value for money.

Μάνη

Πέτρινα επιβλητικά πυργόσπιτα, γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί που αποπνέουν άρωμα Σικελίας και ένα ατελείωτο αγέρωχο τοπίο σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι που θυμίζει κυνήγι θησαυρών. Η Λακωνική Μάνη φαντάζει ακόμα πιο ειδυλλιακή την άνοιξη και αποκαλύπτεται μέσα από μια μοναδικού κάλλους διαδρομή που ελίσσεται κάτω από τις πλαγιές του όρους Σαγγιάς, από το Λιμένι ως το Ακρωτήρι Ταίναρο. Απολαύστε το νοστιμότερο φρέσκο ψάρι πάνω στο κύμα στην ψαροταβέρνα του Τάκη στο Λιμένι, κάντε μια στάση στην ιστορική Αρεόπολη, την πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης, επισκεφθείτε τον Πύργο Διρού για τα διάσημα εντυπωσιακά σπήλαια του, περπατήστε στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα με φόντο το επιβλητικό Κάβο Γκρόσο και ανακαλύψτε την ξεχωριστή καστροπολιτεία της Βάθειας. Στο τέλος της διαδρομής, το ακρωτήριο Ταίναρο, απ' όπου λέγεται ότι ξεκινούσαν οι Πύλες του Άδη, σηματοδοτεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και το δεύτερο νοτιότερο ολόκληρης της Ευρώπης και προκαλεί αληθινό δέος, με τον Φάρο του να στέκεται από το 1882 σε υψόμετρο 25 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας

Πού να μείνετε: Στεγασμένο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα στον Γερολιμένα, το ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου αντικρίζουν την κρυστάλλινη θάλασσα αλλά και το αγέρωχο τοπίο της περιοχής, ενώ η βραβευμένη κουζίνα του υιοθετεί ντόπια στοιχεία που έχουν αντέξει στον χρόνο, αλλά με μοντέρνα αισθητική. 

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή