Travel Secrets

Πάσχα στο Πάπιγκο

Πάσχα στο Πάπιγκο

Κατάνυξη, απλότητα και το μεγαλείο της ανοιξιάτικης φύσης. Το Πάσχα στο Πάπιγκο είναι μια εμπειρία που συνδυάζει την επιβλητικότητα του τοπίου, την υποβλητικότητα της ατμόσφαιρας, τις βόλτες στους παραδοσιακούς οικισμούς και τις τοπικές γεύσεις. Στέκοντας επιβλητικά στη σκιά της Αστράκας, το Πάπιγκο αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Ζαγορίου και θα σας μαγέψει με τη μυστηριώδη ομορφιά του. 

Στο Μεγάλο Πάπιγκο θα φτάσετε έπειτα από 12 χλμ. μεγάλων στροφών από την Αρίστη, την «πύλη» που θα σας εισάγει στη μαγεία του Ζαγορίου. Σε υψόμετρο 980 μέτρων και με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, το Μεγάλο Πάπιγκο εντυπωσιάζει με την παραδοσιακή ζαγορίτικη αρχιτεκτονική του, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και την παραμυθένια ατμόσφαιρα.  Ο οικισμός είναι γνωστός από τον 14ο αιώνα και εδώ αξίζει να θαυμάσετε τις εκκλησίες του Αγίου Βλασίου (19ου αιώνα) - με σπάνια αρχιτεκτονική και αγιογραφίες 100 ετών-, της Κοίμησης Θεοτόκου (18ου αιώνα), του Αγίου Γεωργίου (18ου αιώνα) και των Αγίων Ταξιαρχών (19ου αιώνα), καθώς και το παραδοσιακό γεφύρι στην είσοδο του χωριού. Επίσης, εδώ εντοπίζεται και η Βιβλιοθήκη του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου.

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Μεγάλο Πάπιγκο, στο τέλος του δρόμου, θα αντικρίσετε το «αδελφάκι» του, το Μικρό Πάπιγκο, έναν παράδεισο ηρεμίας και γαλήνης. Χτισμένο ακριβώς κάτω από το επιβλητικό όρος Τύμφη, το Μικρό Πάπιγκο ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την πλούσια βλάστηση και την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά. Ανάμεσα σε Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο θα βρείτε το φυσικό κολυμβητήριο «Ρογκοβό» ή αλλιώς κολυμπήθρες. Στο ρέμα του Ρογκόβου με τη διάβρωση του νερού έχουν σχηματιστεί στρογγυλά κοιλώματα, που μοιάζουν με μικρές λιμνούλες, τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν "οβίρες". Στο Μικρό Πάπιγκο θα σας εντυπωσιάσει επίσης το εξάγωνο καμπαναριό του Αγίου Βλάσιου, ενώ από εδώ ξεκινούν πολλά μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν στα μυστικά της Τύμφης, το καταφύγιο της Αστράκας και τη Δρακόλιμνη.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα παρακολουθήστε τη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό του Αγίου Βλάσιου, και τη Μ. Παρασκευή ακολουθήστε την περιφορά του Επιταφίου περπατώντας ανάμεσα στα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια των δύο οικισμών. Κάντε Ανάσταση στο Μεγάλο Πάπιγκο για να ζήσετε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα επισκεφθείτε την εκκλησία των Ταξιαρχών στο Μικρό Πάπιγκο.

Το ξενοδοχείο που θα σας μυήσει στη μαγεία του προορισμού είναι το Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, ένα πολυβραβευμένο κατάλυμα που βρίσκεται φωλιασμένο στην καρδιά του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου, στη φημισμένη περιοχή του Ζαγορίου. 

Γιατί να κάνω κράτηση με την Trésor

Εγγύηση καλύτερης τιμής

Αποκλειστικές εκπτώσεις έως 30% για τα μέλη του TClub

Δωρεάν αναβάθμιση δωματίου (κατόπιν διαθεσιμότητας)

Κρασί και τοπικές λιχουδιές κατά την άφιξη

Συγκέντρωση πόντων ανά διανυκτέρευση

Δεν είστε μέλος του TClub; Εγγραφείτε εύκολα & δωρεάν, εδώ

Περιλαμβάνει 7 κτίρια, 18 δωμάτια και σουίτες, ένα ξεχωριστά σχεδιασμένο spa που διακρίνεται για τον σεβασμό στο περιβάλλον και το εστιατόριο Veranda at 1700. Σχεδόν σαν ένα χωριό μέσα στο χωριό, αναπτύσσεται ήπια στον χώρο σε διάφορα επίπεδα και δικαίως διεκδικεί τον τίτλο του ομορφότερου μπαλκονιού στο φαράγγι του Βίκου και τους οικισμούς του Μικρού και του Μεγάλου Πάπιγκου. Η σύνθεση των όγκων είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το τοπίο και αποτελείται από κτίσματα ενός ή δύο ορόφων, για να αποφεύγεται η μονοτονία και να δημιουργείται η αίσθηση ενός ιδιωτικού μικρού οικισμού. Το ξενοδοχείο είναι εντυπωσιακό και μοναδικό τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς του χώρους, που υπογράφουν αποκλειστικά οι πιο διάσημοι σχεδιαστές, όπως Philippe Starck, Castiglioni, Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid, Moooi, B & B Italia, Bisazza.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή