Travel Secrets

Πάσχα στην Ελλάδα: Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε

Πάσχα στην Ελλάδα: Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε

Ανοιξιάτικα χρώματα, μεθυστικά αρώματα, η κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και η αναγέννηση της Ανάστασης. Το Πάσχα στην Ελλάδα είναι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κι εμείς σας προσκαλούμε να μπείτε στο κλίμα των ημερών μέσα από 6 μοναδικές εμπειρίες.

Χρώματα και αρώματα στη Σαντορίνη

Τα μεθυστικά αρώματα, τα πολύχρωμα αγριολούλουδα, η ενέργεια της Καλντέρας και τα ιδιαίτερα έθιμα συνθέτουν μια αξέχαστη πασχαλινή εμπειρία. Σε αυτό το ειδυλλιακό νησί η κατάνυξη βρίσκει την πιο αυθεντική εκδοχή της στο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου, που τη Μεγάλη Παρασκευή στολίζεται ολόκληρο με φωτισμένα λυχναράκια λάμποντας από μακρυά και αποπνέοντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η γεύση από τα μελιτίνια, το κατεξοχήν πασχαλινό γλυκό και τα παραδοσιακά σγαρδούμια που σερβίρονται το βράδυ της Ανάστασης ολοκληρώνει με μοναδικό τρόπο την εμπειρία των άγιων ημερών.

Check-in: Στον boutique θησαυρό Voreina Gallery Suites στο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου, από 185 ευρώ/διανυκτέρευση. Δείτε περισσότερα εδώ.

Στο πολυβραβευμένο και ρομαντικό Astra Suites με φόντο την Καλντέρα και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, από 315 ευρώ/διανυκτέρευση. Περισσότερα εδώ.

Κατάνυξη στη Μάνη

Η Λακωνική Μάνη ντύνεται στα χρώματα των αγριολούλουδων, ευωδιάζει από τα αρώματα της άνοιξης και μοιράζεται με τον επισκέπτη τα κατανυκτικά έθιμά της με φόντο το πέτρινο τοπίο. Τη Μεγάλη Πέμπτη, από την Αρεόπολη και τον Πύργο του Διρού ως τον Γερολιμένα και το Πόρτο Κάγιο, οι φούρνοι των νοικοκυρών γεμίζουν με πασχαλινές κουλούρες και λαμπριάτικα κουλουράκια. Τη Μεγάλη Παρασκευή η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα κατανυκτική στην Αρεόπολη, το Φλομοχώρι αλλά και τον Γερολιμένα, ενώ το βράδυ της Ανάστασης ολόκληρος ο μανιάτικος ουρανός φωτίζεται με πολύχρωμα βεγγαλικά.

Check-in: Στο πολυβραβευμένο Κυρίμαι Hotel, που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και θα σας χαρίζει την πιο ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής σε μια παλιά οιναποθήκη και έναν επιβλητικό πύργο που έχουν ανακαινιστεί και μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Από 105 ευρώ/διανυκτέρευση. Δείτε περισσότερα εδώ.

Κοσμοπολίτικο Πάσχα κάπου κοντά...

Δύο πανέμορφοι ανοιξιάτικοι προορισμοί δίπλα στην Αθήνα, το Ναύπλιο και οι Σπέτσες συνδυάζουν τη θαλασσινή αύρα, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, τα χρώματα της φύσης και τα ξεχωριστά έθιμα. Στη ρομαντική πρωτεύουσα της Αργολίδας θα ακολουθήσετε τον Επιτάφιο στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κάνετε Ανάσταση στην πλατεία Συντάγματος. Πάρτε το ταχύπλοο για το κοσμικό νησί των αρωμάτων που την άνοιξη είναι στα καλύτερα του, για να ζήσετε ξεχωριστά έθιμα όπως η συνάντηση των τεσσάρων Επιταφίων στην πλατεία του Ποσειδωνίου, η Ανάσταση στη συνοικία της Ανάληψης και το κάψιμο του Ιούδα στην πλατεία της Κουνουπίτσας την Κυριακή του Πάσχα.

Check-in στο Ναύπλιο: Στο βραβευμένο Hotel Perivoli που είναι αγκαλιασμένο από έναν μυρωδάτο πορτοκαλεώνα στο χωριό Πυργιώτικα και έχει πανοραμική θέα στο Ναύπλιο. Από 121 ευρώ/διανυκτέρευση. Περισσότερα εδώ

Check-in στις Σπέτσες: Στο εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel που αποτελεί σημείο αναφοράς στις Σπέτσες εδώ και έναν αιώνα. Από 380 ευρώ/διανυκτέρευση. Δείτε περισσότερα εδώ

Μυσταγωγικό Πάσχα στα Μετέωρα

Η εμπειρία του Πάσχα στα Μετέωρα είναι βαθιά μυσταγωγική. Οι έξι μονές που λειτουργούν στο γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα μυούν τον επισκέπτη στην κατάνυξη των άγιων ημερών, αποκαλύπτουν το πραγματικό νόημα της Ανάστασης και προκαλούν αληθινό δέος. Τη Μεγάλη Πέμπτη αξίζει να παραβρεθείτε στην Ιερά μονή Βαρλαάμ για να παρακολουθήσετε την κατανυκτική λειτουργία. Το βράδυ της Ανάστασης σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Μεγάλου Μετεώρου για μια μοναδική εμπειρία.

Check-in: Στο Ananti City Resort που βρίσκεται στο λόφο Λογγάκι λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων, διαθέτει βραβευμένο spa, εστιατόριο και μπαρ και έχει πανοραμική θέα στον θεσαλλικό κάμπο και τα Μετέωρα. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

Πάσχα στο βουνό 

Η Αράχωβα με τις 35 εκκλησίες της και τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα την περίοδο του Πάσχα είναι ιδανικός προορισμός για να ζήσετε την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Φημίζεται για την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου ανήμερα του Πάσχα με τη συνοδεία 500 περίπου ατόμων ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ τη Δευτέρα μετά την Ανάσταση πραγματοποιείται αγώνας γερόντων, τον οποίο ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι. 

Check in: Στο πολυτελές resort Santa Marina Arachova Resort & Spa ή στα ιδιωτικά chalet VIP Chalet στον Παρνασσό. 

Η Ορεινή Αρκαδία με την αστείρευτη φυσική ομορφιά της και τα διάσημα αξιοθέατά της είναι ιδανικός προορισμός για το Πάσχα. Οι δύο ιστορικές μονές που βρίσκονται στις δύο πλευρές του φαραγγιού του Λούσιου, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Προδρόμου, θα σας μυήσουν στο κλίμα των ημερών.

Check in: Στις πετρόχτιστες ατμοσφαιρικές σουίτες του Elafos Natural Boutique Hotel & Spa. Δείτε περισσότερα εδώ

Πάσχα στα Χανιά

Τα Χανιά φορούν τα ανοιξιάτικα τους και προσκαλούν τον επισκέπτη για παραδοσιακό κρητικό γλέντι, μετά την πένθιμη ατμόσφαιρα και την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Τη Μεγάλη Παρασκευή ακολουθήστε την περιφορά του Επιταφίου στην Μητρόπολη των Χανίων. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια, το κέντρο και τις συνοικίες της πόλης και ανακαλύψτε τις άπειρες φυσικές ομορφιές του νομού, με μια επίσκεψη στον Ομαλό, την Παλαιοχώρα, την γραφική Σούγια και τα μαγικά Σφακιά.

Check in: Στις βραβευμένες βίλες  Conte Marino Villas στο χωριό Κοντομαρί του Πλατανιά. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε FacebookTwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή