Travel Secrets

Οι καλύτεροι προορισμοί της Ελλάδας για να ταξιδέψετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Οι καλύτεροι προορισμοί της Ελλάδας για να ταξιδέψετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου και μας δίνει την αφορμή που ψάχναμε για εκδρομή! Γι' αυτό, συγκεντρώνουμε για εσάς τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας για να ταξιδέψετε το τριήμερο και σας προτείνουμε τις καλύτερες προσφορές των υπέροχων ξενοδοχείων-μελών της Trésor Hotels & Resorts. Θα μας ακολουθήσετε;

Απόκριες στην Ορεινή Αρκαδία

Στην πατρίδα του θεού Διονύσου, την Αρκαδία, μεθάμε με ιερό κρασί και εξαγνιζόμαστε σαν άλλες Βάκχες των πανάρχαιων Διονυσιακών Μυστηρίων, σε ένα μυστηριακό σκηνικό που συνοδεύεται από το κελάρυσμα του Λούσιου και τις βουνοκορφές του Μαινάλου. 

Πού να μείνετε: To Elafos Natural Boutique Hotel & Spa στο Ελληνικό Αρκαδίας βοηθάει στην αποκριάτικη ιεροτελεστία, με ένα ατμοσφαιρικό spa και πέτρινες καλαίσθητες σουίτες με τζάκι. Από 140€/διαν.

  

Αφορμή για ταξίδι στο Πήλιο

Με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς, ανακαλύπτουμε και πάλι ένα προς ένα τα γραφικά ορεινά χωριά του Πηλίου, από την κοσμοπολίτικη Μακρινίτσα και τη γραφική Πορταριά, έως τα χιονισμένα Χάνια και τη σοφιστικέ Τσαγκαράδα, ενώ την Καθαρά Δευτέρα κατηφορίζουμε στον Βόλο για τη γνωστή ουζοκατάνυξη.

Πού να μείνετε: Το 12 Months Luxury Resort διαθέτει καλόγουστες σουίτες και spa, θα μετατραπεί στο ξενοδοχείο των ονείρων σας στο βουνό των Κενταύρων. Από 153€/διαν.

 

 

Τριήμερο Απoκριάς στο Καρπενήσι

Αναπνέουμε τον πεντακάθαρο ευρυτανικό αέρα, ανακαλύπτουμε παραδοσιακούς οικισμούς όπως το Μεγάλο και το Μικρό Χωριό, τους Κορυσχάδες και τα Φιδάκια, κάνουμε ski στο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου και χορεύουμε στο Καρπενήσι στους ρυθμούς του καρναβαλιού. 

Πού να μείνετε: Τα ρομαντικά προσεγμένα δωμάτια και σουίτες του Anerada Inn Boutique Hotel προσφέρουν υπέροχη θέα στο Μεγάλο Χωριό και το ορεινό τοπίο και σερβίρουν παραδοσιακό σπιτικό πρωινό. Από 115€/διαν. 

 

Εξερεύνηση στα Ζαγοροχώρια

Τριήμερο και αφορμή για εξερεύνηση στον ορεινό παράδεισο της Ηπείρου. Από την Αρίστη που μας εισάγει στη μαγεία του Ζαγορίου, ως το ησυχαστήριο του Μικρού Πάπιγκου, απολαμβάνουμε την ορεινή γαλήνη σε όλο της το μεγαλείο και χαλαρώνουμε μακρυά από την ένταση της πόλης.

Πού να μείνετε: Στο Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, το καλύτερο Ορεινό Θέρετρο στη Νότια Ευρώπη σύμφωνα με τα World Luxury Hotel Awards 2017. Από 220€/διαν. 

Στις πετρόχτιστες σουίτες της Βίτσας, Zagori Suites που είναι διακοσμημένες με χειροποίητα έπιπλα και αντίκες, ανατολίτικα χαλιά και φινετσάτα υφάσματα. Από 159€/διαν.. 

 

 

Χαρταετός στη Μάνη

Το άγριο αγέρωχο τοπίο της Μέσα Μάνης συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για να πετάξουμε χαρταετό με φόντο τα επιβλητικά πέτρινα πυργόσπιτα. Κάνουμε road trip από τη Βάθεια έως το Οίτυλο, ανακαλύπτουμε την άνοιξη νωρίτερα στο γραφικό λιμανάκι του Γερολιμένα και χορεύουμε ξέφρενα στο πολύχρωμο καρναβάλι του Γυθείου.

Πού να μείνετε: Το βραβευμένο Kyrimai Hotel, το καλύτερο ιστορικό Gourmet ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018, είναι ένα ξενοδοχείο-εμπειρία που πρέπει να ζήσετε. Από 115€/διαν.

 

 

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο & Κούλουμα στα Χανιά

Έχοντας συμπληρώσει παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι μας κάνει να επιστρέφουμε στην Κρήτη στη μέση του χειμώνα για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στη σκιά της Φορτέτζας. Την Καθαρά Δευτέρα επισκεπτόμαστε το χωριό Κάινα του Δήμου Αποκορώνου, όπου αναβιώνει το διονυσιακό έθιμο της «Καμήλας» που κάνει βόλτα στο χωριό για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Το γλέντι συνεχίζεται μέχρι το βράδυ με τη συνοδεία κρητικών μουσικών οργάνων.

Πού να μείνετε: Οι πολυτελείς Conte Marino Villas μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 6 άτομα, είναι ιδανικές για οικογένειες και παρέες και έχουν βραβευτεί ως οι καλύτερες ιδιωτικές βίλες της Ελλάδας για το 2017 στα World Travel Awards. Από 240€/διαν/6 άτομα. 

 

Καρναβαλική διάθεση στο φουλ στην Αθήνα

Η Αθήνα φορά τα αποκριάτικά της και μας προσκαλεί για ξέφρενα πάρτυ, διασκέδαση στα νότια προάστια, downtown shopping και χαλαρές βόλτες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για αλλαγή, επιλέγουμε να μείνουμε στα νότια, για να παρασυρθούμε από τη νησιωτική ατμόσφαιρα.

Πού να μείνετε: Το ξενοδοχείο The Margi στη Βουλιαγμένη μας δίνει αφορμή να το επισκεφθούμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς μας χαλαρώνει με ένα couples massage κατά τη διαμονή μας. Από 173€/διαν.

  Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε Facebook, TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή