Travel Secrets

Ορεινή Αρκαδία: Ο προορισμός που όλοι θέλουν να επισκεφθούν αυτές τις γιορτές

Ορεινή Αρκαδία: Ο προορισμός που όλοι θέλουν να επισκεφθούν αυτές τις γιορτές

Photo: Vassilis Polyzos

Ένας από τους top ελληνικούς προορισμούς που όλοι θέλουν να επισκεφθούν αυτές τις γιορτές, η Ορεινή Αρκαδία απέχει μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα και μας μυεί απευθείας στο αυθεντικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό της. Τα πετρόχτιστα ορεινά χωριά της γης του Πάνα μοιάζουν να έχουν πλαστεί ειδικά γι’ αυτή τη μαγική εποχή και μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά.

Με φόντο το κατάλευκο χιονισμένο τοπίο - αν είμαστε αρκετά τυχεροί -, ή την παραδομένη στην ομίχλη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, ζούμε το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι στην αγκαλιά του Μαινάλου. Εδώ απολαμβάνουμε λουκούλεια γεύματα και άφθονο κρασί στις παραδοσιακές ταβέρνες, επιδιδόμαστε σε village hopping στα κοσμοπολίτικα αλλά και τα πιο εναλλακτικά χωριά, από τη Δημητσάνα και την Καρύταινα ως το Ελληνικό, και κάνουμε νωχελικές βόλτες ανάμεσα στις καπνισμένες καμινάδες και τις στολισμένες πλακόστρωτες πλατείες.

Οι πιο δραστήριοι από εμάς απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο τη ζεστασιά του αναμμένου τζακιού μετά από τα ατέλειωτα σλάλομ στο χιονοδρομικό Μαινάλου ή τις εξορμήσεις μας στα μονοπάτια μέσα στο δάσος, ενώ οι υπόλοιποι μένουμε να βλέπουμε το χιόνι από τη τζαμαρία παρέα με αρωματικό τσάι και ζεστή σοκολάτα.

Ανακάλυψε τους κορυφαίους προορισμούς για αξέχαστες γιορτές στην Πελοπόννησο, αλλά και πού να πας για να περάσεις υπέροχα τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα.

Πού να μείνετε στην Ορεινή Αρκαδία

Το Elafos Natural Boutique Hotel & Spa είναι η νέα ξενοδοχειακή άφιξη της Ορεινής Αρκαδίας και η ιδανική επιλογή για μια value for money χριστουγεννιάτικη απόδραση σε ατμοσφαιρικές πετρόχτιστες σουίτες με τζάκι. Το ξενοδοχείο προσθέτει δόσεις εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στη διαμονή σας, υπόσχεται στιγμές ηρεμίας πλάι στο τζάκι, προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση στο spa και δίνει πολλές αφορμές για μια απόδραση γεμάτη εμπειρίες στην πανέμορφη χειμωνιάτικη φύση της ΓορτυνίαςΕδώ οι πέτρινοι τοίχοι και τα ξύλινα πατώματα και δοκάρια διαχέουν στην ατμόσφαιρα μια μοναδική αίσθηση θαλπωρής, ενώ τα design έπιπλα και τα μοντέρνα στοιχεία προσδίδουν έναν σύγχρονο χαρακτήρα. 

Γευτείτε το πλούσιο πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, απολαύστε έναν εκλεκτό espresso ή πιείτε τσάι με μανταρίνι και τζίντζερ στο ξύλινο πατάρι συντροφιά με επιτραπέζια παιχνίδια και παζλ. Δειπνήστε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Βυθιστείτε στο Jacuzzi και απολαύστε την αίσθηση χαλάρωσης που σας προσφέρει η σάουνα και το χαμάμ, στο πολυτελές spa. Το βράδυ, χαλαρώστε με ένα ποτήρι κρασί δίπλα στη ζεστασιά του τζακιού ή με ένα κοκτέιλ στο μοντέρνο bar του Έλαφος.

Ονειρεύεστε κάτι καλύτερο γι' αυτά τα Χριστούγεννα;

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή