Travel Secrets

7 προορισμοί για να περάσεις υπέροχα τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα

7 προορισμοί για να περάσεις υπέροχα τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα

Cover photo: @milosxotikon

Είτε επιλέξεις να ζήσεις κλασικά ή εναλλακτικά Χριστούγεννα στην Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι στους παρακάτω προορισμούς θα περάσεις υπέροχα. 

Τρίκαλα

Εδώ θα έρθεις για να ζήσεις το παραμύθι στον Μύλο των Ξωτικών, το μεγαλύτερο και ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο χωριό που παραμένει ανοιχτό έως τις 7 Ιανουαρίου. Επίσης θα βολτάρεις στα στενά του Βαρουσίου, θα πας εκδρομή ως την κουκλίστικη Ελάτη και το χιονισμένο Περτούλι και θα οδηγήσεις ως τη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα.

Photo:@milosxotikon

Πού να μείνεις

Το ξενοδοχείο Ananti City Resort βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη των Τρικάλων, διαθέτει ένα βραβευμένο spa και ένα εκπληκτικό εστιατόριο και έχει πανοραμική θέα απ’όλα τα δωμάτια και τις σουίτες του. Ανακάλυψε το χριστουγεννιάτικο πακέτο του Ananti City Resort εδώ.

Πήλιο

Το βουνό των Κενταύρων σε προσκαλεί για γιορτές με φόντο τα ορεινά χωριά που ντύνονται στα γιορτινά τους και πασπαλίζονται με νιφάδες χιονιού και πάχνη. Εδώ θα περπατήσεις σε λιθόστρωτα καλντερίμια, θα αισθανθείς το πραγματικό νόημα του χειμώνα καθώς μυρίζεις το άρωμα των καμμένων ξύλων που ξετρυπώνει από τις καμινάδες και θα γευτείς τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές των συνεταιρισμών. Αν είσαι τυχερός, μπορεί να κάνεις σκι με θέα το Αιγαίο στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες.

Πού να μείνεις

Στο 12 Months Luxury Resort στην Τσαγκαράδα που θα σε εντυπωσιάσει με τις πολυτελείς του εγκαταστάσεις, όπως το σύγχρονο spa, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο, το bar και το κελάρι και θα σε μυήσει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Δες το πακέτο του 12 Months Luxury Resort εδώ.

Αράχωβα

Είτε θέλεις να βιώσεις το αυθεντικό lifestyle της, είτε να παραμείνεις low-profile, στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα μπορείς να κάνεις και τα δύο. Εδώ θα έρθεις για να κάνεις ski στο χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, να βολτάρεις στην πλατεία Λάκκα, να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί, αλλά και να περπατήσεις στα λιθόστρωτα καλντερίμια, να επισκεφθείς τους μυστηριακούς Δελφούς και να θαυμάσεις την πανοραμική θέα από τον Άη Γιώργη.

Πού να μείνεις

Στα VIP Chalet, τα τέλεια σαλέ στην περιοχή Λιβάδι, που έχουν θέα στις πλαγιές του Παρνασσού, προσεγμένη επίπλωση και υπηρεσίες εφάμιλλες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Δες περισσότερα εδώ.

Στο Santa Marina Arachova Resort & Spa, με πανοραμική θέα, εστιατόριο και spa που διαθέτει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, τζακούζι και χαμάμ. Ανακάλυψε περισσότερα εδώ.

Μέτσοβο

Είναι φωλιασμένο στις πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για γιορτές στην Ελλάδα που θα σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στις Άλπεις. Παρέα με τους σκιέρ και τους ντόπιους με τις γκλίτσες και τις μαντήλες, θα τσουγκρίσεις με φλογερό κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ, θα απολαύσεις γευστικά κρεατικά ψημένα στα κάρβουνα και θα νιώσεις την αληθινή ευτυχία των γιορτών πλάι στο τζάκι με θέα το χιονισμένο τοπίο. 

Πού να μείνεις

Στο Aroma Dryos Eco & Design Hotel που αγκαλιάζεται από τη φύση του Μετσόβου, διαθέτει δωμάτια και σουίτες με τζάκι και σερβίρει αυθεντικό ελληνικό πρωινό. Ανακάλυψε περισσότερα για τη χριστουγεννιάτικη προσφορά του ξενοδοχείου εδώ

Μάνη

Στη Λακωνική Μάνη θα ζήσεις εναλλακτικές γιορτές, που ξεφεύγουν από τα κλισέ του ορεινού χιονισμένου τοπίου. Θα θαυμάσεις μια άγρια ομορφιά που θα μείνει για καιρό χαραγμένη στο μυαλό σου, θα ακούσεις μύθους για καλικάντζαρους και ξωτικά, θα φας Χριστόψωμο και παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες δίπλα στο τζάκι, και όλα αυτά με φόντο τους επιβλητικούς μανιάτικους πύργους, το ψιθύρισμα των κυμάτων και τη μυρωδιά των ξύλων που καίνε στο τζάκι.

Πού να μείνεις

Το ιστορικό ξενοδοχείο Κυρίμαι Hotel είναι η ιδανική αφετηρία για ξεχωριστές γιορτινές στιγμές στη Μάνη. Είναι ήδη βραβευμένο ως το καλύτερο ρομαντικό ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2017 και ως το καλύτερο ιστορικό gourmet ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018. Δες περισσότερα για το χριστουγεννιάτικο πακέτο εδώ.

Χανιά

Θα έρθεις για να δεις την πόλη των Χανίων να φοράει τα καλά της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της που συρρέουν στην παραλία και τα γραφικά στολισμένα σοκάκια. Τις παραμονές των γιορτών θα ακούσεις τα παιδιά να τραγουδούν τα κάλαντα με παραδοσιακά τρίγωνα και την κρητική λύρα, ενώ οι γειτονιές θα ευωδιάζουν από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τα χριστόψωμα που μόλις έχουν βγει από τον φορύνο. Την παραμονή των Χριστουγέννων αξίζει να επισκεφθείς την σπηλιά του Άη Γιάννη στην Μαραθοκεφάλα Κισάμου για να παρακολουθήσεις την αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού.

Πού να μείνεις

Στις Conte Marino Villas που βραβεύτηκαν ως οι πιο πολυτελείς πριβέ βίλες της Ελλάδας για το 2017. Δες περισσότερα εδώ

Αθήνα

Θα έρθεις στην πρωτεύουσα για να ζήσεις έντονα τον παλμό των Χριστουγέννων, να δεις τον κόσμο να βολτάρει ξέγνοιαστα έστω για αυτές τις γιορτινές ημέρες, να κάνεις shopping και φυσικά να διασκεδάσεις στα μπαράκια του κέντρου ή των νοτίων προαστίων.

Πού να μείνεις

Στο ξενοδοχείο The Margi Hotel στη Βουλιαγμένη που ντύνεται στα γιορτινά του, σερβίρει λαχταριστά γλυκά και brunch και διοργανώνει υπέροχα ρεβεγιόν, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στην Αθήνα. Δες περισσότερα για το εορταστικό πακέτο του The Margi εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή