Travel Secrets

Πορταριά: Η πύλη για το Πήλιο

Πορταριά: Η πύλη για το Πήλιο

Cover photo: Aeriko Cafe Bar

Σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από τον Βόλο, η Πορταριά δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως η πύλη που θα σας εισάγει στη γοητεία του βουνού των Κενταύρων.

Υψωμένη στα 650 μέτρα του δυτικού Πηλίου, η Πορταριά προσφέρει απίστευτη θέα στον Παγασητικό κόλπο, ενώ βρίσκεται μόλις 2 χλμ. μακρυά από το γραφικό χωριό της Μακρινίτσας. Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θαυμάστε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική των παραδοσιακών αρχοντόσπιτων, εισπνεύστε τον καθαρό αέρα του βουνού, χαμογελάστε στους συμπαθητικούς ντόπιους. Παραδοθείτε σε ένα σκηνικό που μοιάζει να είναι βγαλμένο από το παρελθόν. Βρίσκεστε στην Πορταριά, ένα χωριό ερωτεύσιμο όλες τις εποχές του χρόνου.  

Η πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» αποτελεί την κεντρική πλατεία της Πορταριάς και μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες στο Πήλιο. Επισκεφθείτε επίσης το μοναστήρι της Παναγίας Πορταρέας με αγιογραφίες του 1581, από το οποίο το χωριό έχει πάρει το όνομά της. Λίγα λεπτά από το κέντρο της πλατείας της Πορταριάς, θα βρείτε τον Κάραβο, έναν μικρό φυσικό καταρράκτη, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει το χωριό από ψηλά.

Τους χειμερινούς μήνες, η Πορταριά θα αποτελέσει για εσάς ιδανικό καταφύγιο. Η μυρωδιά από το καμμένο ξύλο που καίει στα τζάκια, οι στολισμένες με χιόνι σκεπές των πέτρινων σπιτιών και τα παραδοσιακά ζεστά καφέ δημιουργούν ένα γοητευτικά μελαγχολικό σκηνικό που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Το υπόλοιπο μισό του χρόνου, το χωριό γεμίζει από χρώματα και αρώματα. Τα τρεχούμενα νερά και η σκιά των πλατάνων θα σας δροσίσει, ενώ οι ευωδίες από τις ανθισμένες ορτανσίες θα σας μεθύσουν τόσο όσο και ένα σφηνάκι από το παραδοσιακό τσίπουρο της περιοχής.

Ιδανικό ησυχαστήριο για όλες τις εποχές του χρόνου, η Πορταριά απολαμβάνει ιδαίτερης τουριστικής ανάπτυξης, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και το τοπικό στοιχείο.

Λίγο έξω από την Πορταριά, μη χάσετε το cafe-bar "Αερικό" για καφέ, λαχταριστά γλυκά, lounge μουσική, τζάκι και αντίκες.

Για τη διαμονή σας στο Πήλιο επιλέξτε το 12 Months Luxury Resort στην Τσαγκαράδα, που θα σας χαρίσει μια ονειρική διαμονή που συνδυάζει την πολυτέλεια και τη χαλάρωση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις spa, τις αυθεντικό ελληνικό πρωινό και τις πηλιορείτικες γεύσεις στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο με τη δυνατότητα για πολλαπλές εξορμήσεις στην πανέμορφη φύση του Πηλίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή