Travel Secrets

Ασύλληπτη φύση σε 8 απίστευτα τοπία της Ελλάδας που θα σας ταξιδέψουν

Ασύλληπτη φύση σε 8 απίστευτα τοπία της Ελλάδας που θα σας ταξιδέψουν

Ασύλληπτη φύση, σκηνικά σαν πίνακες ζωγραφικής και εμπειρίες που πρέπει να ζήσουμε, σε 8 απίστευτα τοπία της Ελλάδας που μας δίνουν αφορμές για ταξίδι. Ανακαλύψτε τα!

Μετέωρα

Ένα εκπληκτικό σκηνικό από ογκώδεις βράχους που υψώνονται επιβλητικά 400 μέτρα πάνω από τον Θεσσαλικό κάμπο και μια μακρά ιστορία θρησκευτικής σημασίας από τον 15ο αιώνα, καθηλώνουν τον επισκέπτη. Τα Μετέωρα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ελλάδας.

Δείτε εδώ 6 συναρπαστικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στα Μετέωρα. 


Φαράγγι του Βίκου - Ζαγοροχώρια

Το Grand Canyon της Ελλάδας βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια και έχει καταγραφεί στο βιβλίο Guinness ως το βαθύτερο φαράγγι με το στενότερο άνοιγμα στον κόσμο. Το συνολικό του μήκος ξεπερνά τα 20 χλμ, ενώ δεν είναι λίγα τα σημεία που το βάθος του αγγίζει μέχρι και και τα 1.000 μέτρα.

Δείτε εδώ πού θα φάτε με θέα το φαράγγι του Βίκου. 

 

Φαράγγι Πάντα Βρέχει - Καρπενήσι

Μια από τις πιο εντυπωσιακές, όμορφες και σχεδόν άγνωστες περιοχές του νομού Ευρυτανίας. Παγωμένα νερά από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, προτού καταλήξουν στον Κρικελιώτη ποταμό, βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού, με αποτέλεσμα να δημιουργούν όμορφους καταρράκτες

Δείτε εδώ το πιο παραμυθένιο boutique ξενοδοχείο στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

 

Λίμνη Δόξα - Τρίκαλα Κορινθίας

Η τεχνητή λίμνη Δόξα βρίσκεται στο νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Φενεού, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το ησυχαστήριο των Τρικάλων Κορινθίας. Μπορεί να μην διαθέτει πλούσια ιστορία, μιας και μετρά λιγότερα από 15 χρόνια ζωής, ωστόσο αποτελεί μια από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου. 

Δείτε εδώ το ιδανικό Σαββατοκύριακο στην Ορεινή Κορινθία.

Photo credits: Ανδρέας Γεωργόπουλος

Φαράγγι του Λούσιου - Ορεινή Αρκαδία

Το εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 15 και πλάτους 2 χιλιομέτρων της Ορεινής Αρκαδίας, διασχίζεται από τον ποταμό Λούσιο, που λέγεται ότι ονομάστηκε έτσι επειδή στις παγωμένες πηγές του (πηγές των Αθανάτων), έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα, έπειτα από εντολή του Κρόνου. Κυλώντας ορμητικά ανάμεσα σε ένα ασύλληπτο τοπίο που προκαλεί δέος και θαυμασμό, ο ποταμός Λούσιος χωρίζει στα δύο την ομώνυμη κοιλάδα, για να καταλήξει στον Αλφειό, κοντά στο χωριό Καρύταινα.

Ανακαλύψτε εδώ την πιο συναρπαστική εμπειρία rafting στην Ελλάδα.

 

Γέφυρα Κόνιτσας - Αώος ποταμός

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεφύρια της Ηπείρου, το μεγάλο μονότοξο γεφύρι της Κόνιτσας βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη της πόλης, ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου. Έχει διαστάσεις 36 μέτρα άνοιγμα και 20 μέτρα ύψος.

Απολαύστε φωτογραφίες με τα πέτρινα γεφύρια της Ηπείρου

 

Φαράγγι Σαμαριάς - Κρήτη

Είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος φαράγγια της Ευρώπης, αφού εκτείνεται σε μήκος 16 χιλιομέτρων. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Χανιών και η διάσχισή του κρατάει περίπου 6-9 ώρες ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση. Ξεκινήστε από τον Ομαλό και η έξοδος δίπλα στη θάλασσα στην Αγία Ρούμελη, θα σας αποζημιώσει.

 

Λίμνη Πλαστήρα

Από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, ιδανική για αποδράσεις όλο το χρόνο, είναι η λίμνη Πλαστήρα. Μόλις 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, το ”αλπικό” τοπίο είναι συναρπαστικό. Καταπράσινα βουνά, με έλατα, βελανιδιές και καστανιές που κατεβαίνουν ως τις όχθες, χείμαρροι με κρυστάλλινα νερά και στο κέντρο η λίμνη.

Photo credits: Ananti City Resort

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή