Travel Secrets

Αυτό το ελληνικό νησί είναι το 5ο καλύτερο στον κόσμο σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Αυτό το ελληνικό νησί είναι το 5ο καλύτερο στον κόσμο σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Οι αναγνώστες του παγκοσμίου φήμης πολυτελούς ταξιδιωτικού περιοδικού, Condé Nast Traveler ανέδειξαν με την ψήφο τους τα 30 καλύτερα νησιά του κόσμου και χάρισαν την πέμπτη θέση της λίστας σε ένα ελληνικό νησί των Κυκλάδων, που δεν είναι αυτό που νομίζετε! Συγκεκριμένα, σκαρφαλώνοντας 6 θέσεις πιο ψηλά σε σχέση με πέρσι, η Μύκονος κατέλαβε μια θέση στην πρώτη πεντάδα με τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως!

Διαβάστε τι γράφουν οι συντάκτες του Condé Nast Traveler για το νησί των ανέμων: «Πλούσια σε μύθους, η Μύκονος λέγεται ότι είναι ο τόπος όπου ο Ηρακλής σκότωσε τους αήττητους γίγαντες. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για κρουαζιερόπλοια και είναι τόσο μεγάλη η φήμη της νυχτερινής ζωής της, που θα εντυπωσιαζόταν ακόμα και ο Διόνυσος, αλλά παράλληλα πλέον προσελκύει πιο σοφιστικέ τύπους ταξιδιωτών. Αποφύγετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα της τοπικής ζωής.»

Ταυτόχρονα, τη 13η θέση του καταλόγου με τα καλύτερα νησιά του κόσμου κατέλαβε η Κρήτη. «Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, αλλά και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, η Κρήτη έχει τον δικό της πολιτισμό, ιδιαίτερο τοπίο και μυθολογική ιστορία. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσσού, αν μπορέσετε να αποδράσετε για λίγο από την παραλία.» 

Τέλος, η Σαντορίνη βρέθηκε στην 25η θέση της λίστας. «Κανένα άλλο σύμπλεγμα νησιών δεν είναι τόσο μυθικό όσο οι Κυκλαδες του Αιγαίου. Η Σαντορίνη, στο νοτιότερο άκρο των νησιών, αποτελεί ένα ηφαιστειογενές νησί με επιβλητικά βράχια, αρχαία ερείπια και γραφικά χωριά, ενώ λέγεται ότι ήταν η έμπνευση για την Ατλαντίδα του Πλάτωνα», γράφουν οι συντάκτες του Condé Nast για τη Σαντορίνη και προτείνουν στους αναγνώστες του να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από την Οία.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Trésor Hotels & Resorts σε TwitterInstagram και Pinterest

Από: Ανθή Σασματζόγλου

 
 

επιστροφή